Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker sektionschefer till prövningsverksamhet med placering i Göteborg.

Vi genomför en organisationsförändring som innebär utökning av antal sektioner och enheter. Detta för att stärka förutsättningar för medarbetare och chefer för nå verksamhetens strategiska mål, samt att öka flexibiliteten och möta variationer i olika uppdrag. Denna organisationsförändring syftar även till att skapa en ram som kan anpassas efter framtida behov.

Beskrivning

Region Väst är en av tre regioner och omfattar Västra Götalands-, Hallands-, Örebro- och Värmlands län med verksamhet i Göteborg, Halmstad, Mölndal, Vänersborg och Örebro. Inom regionen handläggs samtliga typer av myndighetens ärendeslag; arbets-, studerande-, anknytningstillstånd, asylansökningar samt medborgarskap. Inom regionens förvaltningsprocessenheter hanteras överklagande av ärenden i domstol. Regionens låsta förvarsverksamhet finns i nya lokaler i Mölndal. Vi är ca 900 medarbetare i regionen.  

Läs gärna om Migrationsverkets uppdrag genom att klicka på länken

Arbetsuppgifter

Som sektionschef leder du och fördelar arbete inom din sektion. Du kommunicerar de strategiska målen till cheferna på enheterna inom sektionen. Du ansvarar för att målen omsätts, realiseras och följs upp på sektionsnivå. Du har ett övergripande ansvar för medarbetare, budget och arbetsmiljö.

Du leder och verkar genom enhetscheferna och ger dem förutsättningar att utföra sina respektive enhetsuppdrag. En viktig del i ditt arbete är att arbeta med utveckling av verksamheten, att stödja enhetscheferna i verksamhetsutvecklingen och säkerställa att ett kontinuerligt förbättringsarbete sker.

Sedan har du en viktig roll att leda förändringsarbete och utvecklingsarbete i enlighet med Migrationsverkets verksamhetsplan och verksamhetsstrategi samt att utveckla sektionen och säkerställa en effektiv organisation med en bibehållen god arbetsmiljö. Arbetet sker i ett mycket nära samarbete med andra sektioner i regionen och nationellt.

Du delar Migrationsverkets syn på ledarskap, vilket innebär en övertygelse om att våra medarbetare är vår främsta kraft och att ditt huvudsakliga uppdrag är att, genom relationer, tillit och tydlighet, skapa förutsättningar för enheterna att uppnå sina mål.

Du rapporterar till regiondirektören och ingår i regionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Personliga kompetenser
Som chef i Migrationsverket är du trygg i ditt ledarskap, kan coacha och motivera dina medarbetare och kollegor för att tillsammans nå gemensamma mål. Du är resultatorienterad och har förmåga att förbli handlingskraftig även om omständigheterna ibland präglas av oförutsedda förändringar. Vi ser gärna att du arbetar systematiskt med att fånga upp och uppmärksamma olika perspektiv och idéer. Du förväntas att utföra ditt uppdrag i nära samarbete med kollegor. Att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter faller sig naturligt för dig, eftersom rollen förutsätter många kontaktytor både inom och utanför myndigheten. 

Du leder genom mod, empati och tydlighet.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav:

  • Akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten.
  • Aktuell chefserfarenhet med ansvar för verksamhet, medarbetare och arbetsmiljö.
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer i sitt grunduppdrag, eller genom projekt/uppdrag på strategisk nivå.
  • Flerårig erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet i förändring med goda verksamhetsresultat.
  • Goda kunskaper i att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
  • Chefserfarenhet från statlig verksamhet.
  • God insikt om den statliga budgetprocessen och hur svensk statsförvaltning fungerar.
  • Kunskap inom förvaltningsrätt samt erfarenhet av förvaltningsrättslig ärendehantering

Villkor

Anställningsform: tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetstider: vi tillämpar förtroendearbetstid.

Placering: Göteborg.

Tillträde: enligt överenskommelse.

Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Låter detta intressant? Vi ser fram emot att ta del av din ansökan och cv via vårt rekryteringsverktyg.

I denna rekrytering samarbetar vi med ProAstri AB. För frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta konsult Agneta Värmon, 070-732 55 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-13646
Publicerat 2023-09-07
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb