Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vill du bli den strategiska motorn för att utveckla och implementera  informationssäkerhetsarbetet i en verksamhet med ca 6000 anställda, ett komplext spännande uppdrag med nationell och internationell prägel samt en omfattande pågående digitalisering? Vi söker nu en informationssäkerhetschef (CISO) till Migrationsverket.  

Vi har de senaste åren gjort stora framsteg i säkerhetsarbetet och för att fortsätta denna utveckling söker vi nu en informationssäkerhetschef!

Beskrivning

På Säkerhetsavdelningen, som ansvarar för säkerhetsfrågor vid Migrationsverket, arbetar experter inom säkerhetsskydd, informationssäkerhet, medarbetarskydd, krisberedskap och civilt försvar, samt fysisk och teknisk säkerhet. Vi erbjuder ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete med goda möjligheter till personlig utveckling och påverkan.

Arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetschef ansvarar du för att leda, utveckla och samordna det systematiska arbetet med informationssäkerhet på ett ändamålsenligt sätt. Du samordnar insatser tillsammans med våra informationssäkerhetsexperter, som till exempel att ta fram och vidareutveckla styrdokument, processer och metoder, svara för utbildning och rådgivning samt planera, genomföra och koordinera kontroll och uppföljning. I arbetet ingår ett omfattande internt samarbete liksom extern samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du rapporterar till myndighetens säkerhetsdirektör och är en viktig pusselbit i vår digitala transformation.

Kvalifikationer

Personliga kompetenser

Du kommer verka som en strategisk motor för informationssäkerhetsarbetet i en myndighet med ett komplext uppdrag med ca 6000 anställda. Du har en mycket god förmåga att samverka med andra både inom och utanför myndigheten, du har ett starkt driv och uthållighet att nå uppsatta mål i god samverkan med relevanta parter. Du är kommunikativ med ett tydligt och pedagogiskt uttryck. I arbetet krävs att du är strukturerad, självgående och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt kan justera ditt arbete utifrån det.
Vidare har du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan justera ditt synsätt och förhållningssätt – du ser möjligheterna i förändringar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav

  • Akademisk utbildning med bäring på informationssäkerhet eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av praktisk tillämpning av ISO/IEC 27001.
  • Flerårig aktuell erfarenhet från liknande roll, gärna i en större organisation, i vilken du utvecklat informationssäkerhetsarbetet.
  • Erfarenhet av framtagande av styrdokument, utbildning och uppföljning av informationssäkerhet.
  • Förmåga att uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska.

Meriterande

  • Relevant certifiering inom informationssäkerhetsområdet.
  • Förståelse för it och it-säkerhet.
  • Erfarenhet av arbete med säkerhetskyddslagstiftningen utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv.
  • Erfarenhet av projektledning samt att driva förändrings- och utvecklingsarbete. 

Villkor

Upplysningar

Placeringsort: din placering kan vara i Norrköping eller Sundbyberg.

Tillträde: snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Arbetstider: kontorsarbetstider alt. förtroendearbetstid.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Låter detta intressant? Vi ser fram emot att ta del av din ansökan och cv via vårt rekryteringsverktyg. För frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Patrik Salino, 010-2032363 eller rekryterare Lydia Blumenfeld, 010 203 41 09 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping eller Sundbyberg
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-14020
Kontakt
  • Patrik Salino, 010-2032363
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb