Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Migrationsverket befinner sig i en spännande förändringsfas med att integrera HR-processer i verksamheten. Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk och rörlig organisation tillsammans med kunniga kollegor inom vår HR-avdelning. Våra värdeord mod, empati och tydlighet vägleder oss i vardagen. Du erbjuds en ändamålsenlig introduktion till din roll och möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Nu söker vi en strategisk HR-partner med ansvar för stöd till region Nord, en av tre regioner på Migrationsverket som omfattar länen Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Gävleborg, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Stockholm, Södermanland och Gotland. HR-partner kommer stötta regionens ledningsgrupp och är ett nära stöd till regionchef, biträdande regionchefer och dennes sektionschefer. Regionen har för närvarande 9 sektionschefer som leder 69 enheter.

Du kommer utgöra en av två strategiska HR-partners i regionen. Arbetet utförs självständigt likväl som i samarbete med chefer i region Nord och tillsammans med strategisk HR-partner kollega. Arbetsuppgifterna är komplexa och av analyserande och strategisk karaktär där utveckling ofta förekommer.

Du är en del av HR-avdelningen som består av cirka 70 medarbetare med så väl generalist som specialistkompetens inom bl.a. arbetsmiljö, HR-support/lön, arbetsrätt, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Du har din placering vid vårt kontor i centrala Sundbyberg.

Arbetsuppgifter
Som HR-partner arbetar du proaktivt med att förankra, stötta och följa upp arbetet i HR-processerna i regionen. Du etablerar metoder och rutiner för arbete inom samtliga HR-processer så att de omsätts i konkreta aktiviteter och resultat inom t ex ledarutveckling, strategisk kompetensförsörjning, lönerevision, omställning samt hälsa och arbetsmiljö.

Du har nära samarbete med dina kollegor inom HR-avdelningen, ingår i HR-forum och tar en aktiv roll i utvecklingsarbetet inom HR.

Som HR-partner för region Nord får du möjlighet att fokusera på aktuella regionala frågor och stötta regionen och ledningsgruppen i att ta fram regional kompetensförsörjningsplan och på ett tydligt och coachande sätt driva arbetet framåt. 

Personliga kompetenser
Du visar trygghet, ett gott omdöme och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du styrs även av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändras.

Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet i denna rekrytering.

Krav

Akademisk utbildning inom HR, personal eller beteendevetenskap alternativt annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete som HR-strateg, HR business partner, HR-partner eller motsvarande roll. Du har erfarenhet av att leda, coacha och utveckla chefer och ledare i vardagen så väl som i ledningsgrupp. Du har erfarenhet av arbete med strategisk kompetensförsörjning. God kunskap i, och praktisk erfarenhet av arbetsrättsliga frågor samt MBL och förhandlingar. Du har även erfarenhet av statlig arbetsrätt samt erfarenhet av omställning där verksamheten behöver etablera alternativt avvecklas på olika orter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande: 
Erfarenhet av att ha en drivande roll inom förändringsledning, projektledning eller verksamhetsutveckling inom HR. Kunskap om tillitsbaserad ledning och styrning. Erfarenhet av att arbeta med systematisk arbetsmiljö på strategisk nivå. Vi ser även att du är van med att hålla i presentationer och workshops.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning kan bli aktuellt.
Arbetstid: Kontorsarbetstid alt. förtroendearbetstid.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Sundbyberg. Vissa resor kan förekomma men vi har väletablerade rutiner för digitala möten.
Tillträde för befattningen: sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer 
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 3 april 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-3875
Kontakt
  • Carl-David Svensson, 010-4854875
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb