Migrationsverket, Fristående funktioner, Fonderna

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta i rollen som enhetschef på Funktionen för fonderna på Migrationsverket. Funktionen för fonderna är en fristående funktion på Migrationsverket utsedd att förvalta Asyl, migrations- och integrationsfonden (AMIF), en EU-fond som ska bidra till en långsiktigt hållbar migrationspolitik.

Om arbetsplatsen

På Funktionen för fonderna ger vi stöd till projekt över hela landet som arbetar med att utveckla och förbättra migrationsprocessen, med start från ansökningsprocessen fram till bosättning och integration eller återvändande.

Vi granskar och bedömer projektansökningar som ansöker om medel utifrån AMIF:s regelverk, ansökningarnas kvalitet och nytta i relation till behov i samhället. När ett projekt beviljas stöd granskar vi kvartalsrapporteringar och slutrapporteringar, riskvärderar och kontrollerar projekt samt sprider och tar vara på resultat. Vi bistår också med stöd inför en ansökan och inför projektens rapporteringar, samt bygger och underhåller nätverk med externa intressenter.

Du kommer till en avdelning med högt ställda ambitioner i en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef hos oss ansvarar du för utveckling av såväl medarbetare som processer. Som enhetschef har du chefsansvar för ungefär 15 medarbetare med kompetens inom bland annat juridik, ekonomi- och verksamhetsgranskning samt programuppföljning. Du är placerad vid vårt kontor i Stockholm och ingår i en avdelning som består av två enheter och leds av en avdelningschef.

I ditt ansvar ingår kontroll- och redovisningsprocesser som är kopplade till förvaltningen av EU-fonder. Då vi precis påbörjat en ny programperiod är det både fokus på att avsluta den förra programperioden och att planera och genomföra den nya programperioden.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. De processer du ansvarar för kan variera över tid. Att arbeta som chef på en fristående funktion innebär att du kommer ha ett stort mandat att driva förbättringsarbete och utforma arbetssätt. Avdelningen har ett gemensamt uppdrag och du samarbetar nära enhetschefen för avdelningens andra enhet i planering och genomförande av verksamheten.

Personliga kompetenser

Ditt ledarskap är nytänkande och modernt. Vi ser gärna att du är en  person som stärker dina medarbetare genom coachning och motivering. Som chef ska du genom tillit och tydlighet ge dina medarbetare så goda förutsättningar du kan för att uppfylla enhetens målsättningar.

Du har förmågan att ifrågasätta och utmana såväl arbetssätt som synsätt på ett respektfullt sätt, alltid med myndighetens bästa för ögonen. Du är handlingskraftig och strukturerad och har en helhetssyn på ditt arbete och uppdrag. I ledningsgruppen tar vi gemensamt ansvar för vårt ledarskap och vår verksamhet och det är därför nödvändigt att du är flexibel och prestigelös.

Kvalifikationer 

Krav för tjänsten:

  • Akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för befattningen
  • Chefserfarenhet med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar
  • Erfarenhet av förvaltning av EU-fonder
  • Mycket god kunskap i att kommunicera muntligt och skriftlig på engelska i professionella sammanhang.

Meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av att leda i samverkan
  • Chefserfarenhet inom förvaltning av EU-fonder
  • Kunskap om migrationsområdet
  • Erfarenhet av att leda i förändringar och effektiviseringar
  • Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 07 februari 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-1192
Kontakt
  • Anna Sjöberg, 010-2032797
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb