Fristående funktioner, Funktionen för säkerhet

Huvudsakliga ansvarsområden

Vi söker dig som ska ansvara för att driva den strategiska styrningen och utvecklingen av säkerhetsarbetet samt säkerhetsfunktionen på Migrationsverket. Verksamheten befinner sig i förändring och du har en viktig roll i att driva detta utvecklingsarbete vidare.

Säkerhetschefen ansvarar för den funktion som ska säkerställa att myndigheten bedriver ett strategiskt och långsiktigt säkerhetsarbete samtidigt som man möjliggör, stödjer och följer upp det operativa säkerhetsarbetet ute i verksamheten.

Inom säkerhetsfunktionen där medarbetarna har gedigen kompetens och mycket god erfarenhet av säkerhetsarbete, arbetar idag ett tjugotal personer. Många är experter inom något specialområde, andra har en bredare roll och arbetar som säkerhetssamordnare i någon av regionerna eller på huvudkontoret.

Säkerhetschefen ansvarar för myndighetens säkerhetsfrågor inom områdena personsäkerhet, teknisk och fysisk säkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, signalskydd och resesäkerhet. Säkerhetschefen är också ansvarig för myndighetens krisorganisation, krisberedskap och planering för åtgärder vid höjd beredskap.

Migrationsverket intensifierar nu säkerhetsarbetet inom myndigheten och vi kommer därför även att förstärka säkerhetsfunktionen med ytterligare kompetens. Som säkerhetschef får du det övergripande ansvaret för att utveckla policys och riktlinjer inom säkerhetsområdet. Att kontinuerligt arbeta med att vidareutveckla arbetssätt och metoder för att mäta och säkerställa att Migrationsverket har rätt nivå och fokus i arbetet med säkerhet blir en viktig del av ditt uppdrag.

I rollen följer budget och personalansvar för medarbetare som finns på ett flertal orter i landet. Centralt i ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för medarbetarna att utvecklas i sina roller och därmed ges möjlighet att genomföra sina uppdrag på bästa sätt.

Vi är flexibla när det gäller din bostadsort, men viktigt för oss är att du har möjlighet att finnas tillgänglig på huvudkontoret i Norrköping varje vecka under några dagar. Säkerhetschefen rapporterar till Migrationsverkets överdirektör.

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en verksamhet i förändring. Du behöver ha ett gediget intresse av ledarskap - för oss är tron på att alla vill ta ansvar för vårt uppdrag och vår utveckling viktig och att det stöds av ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn. 

Det är därför viktigt att du är självständig, strategisk och handlingskraftig med förmåga att utveckla, organisera, prioritera och följa upp. Du har en god analytisk förmåga och agerar med helhetssyn. Som ledare visar du trygghet, ett gott omdöme och god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du leder genom mod, empati och tydlighet samt skapar delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till arbetsglädje, handlingskraft och effektivitet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av driva utveckling av säkerhetsarbete och verksamhet ur ett strategiskt och långsiktigt perspektiv samt har god kunskap och förståelse gällande säkerhets- och signalskydd.  Du har erfarenhet av att vara chef med ansvar för budget, arbetsmiljö och personal samt av att arbeta i en politiskt styrd organisation med en stor verksamhet. Du har också erfarenhet av att leda och verka på strategisk nivå med övergripande ansvar för styrning, uppföljning och resultat samt av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.

Det är meriterande om du har kunskap om förvaltningsrätt och annan tillämplig lagstiftning relevant för rollen samt kunskap om processorienterat arbetssätt. Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen.

Om anställningen

Placeringsort är enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att föregå beslut om anställning (varför det är krav på svenskt medborgarskap). Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig.

Om rekryteringsprocessen

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta gärna någon av våra konsulter på ProAstri, Agneta Värmon, 0707-32 55 00 eller Karin Ivarson, 0708-24 69 08.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 31 mars via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-10793
Kontakt
  • Agneta Värmon, 070-7325500
  • Karin Ivarson, 070-8246908
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-03-31

Tillbaka till lediga jobb