Att överklaga
Om du inte får den tjänst som du har sökt kan du överklaga beslutet skriftligen. Överklagandet ska innehålla uppgifter om
• namn, adress och personnummer
• vilken anställning det gäller
• diarienummer
• varför du anser att beslutet är felaktigt.
Skriv även vilken av tillsättningarna du överklagar om du vill överklaga en rekryteringsprocess där fler än en har anställts. Om du vill få anslaget för kännedom kontakta kompetensförsörjningsenheten via mejl
rekrytering@migrationsverket.se eller genom att ringa via vår växel 0771-235 235.
Observera att en avbruten rekryteringsprocess inte kan överklagas.
Ditt överklagande sänder vi vidare till Statens överklagandenämnd för prövning. För att få en anställning genom att överklaga måste du kunna visa att du själv är mer kvalificerad för den aktuella befattningen än den som först fick den.
Statens överklagandenämnd bedömer de sökandes förtjänster och skicklighet samt personliga kompetenser. Skickligheten är viktigast om det inte finns särskilda skäl för något annat. Myndigheten gör en helhetsbedömning av bland annat teoretisk och praktisk utbildning, personliga egenskaper, andra kunskaper och erfarenheter från offentlig eller privat verksamhet.
Ansökningshandlingar för de som har anställts i en rekryteringsprocess lämnas ut på begäran. Mejla din begäran till
rekrytering@migrationsverket.se
För att ditt ärende ska prövas måste ditt överklagande ha inkommit till Migrationsverket innan beslutet har fått laga kraft, det vill säga inom tre veckor från den dag beslutet om anställning har anslagits på Migrationsverkets huvudkontors anslagstavla, vid receptionen på Slottsgatan 82 i Norrköping.
Ditt överklagande skickar du till rekrytering@migrationsverket.se
eller per post till:
Migrationsverket kompetensförsörjningsenheten
Box 1430
171 27 Solna
För frågor eller hjälp kan du kontakta kompetensförsörjningsenheten via mejl:
rekrytering@migrationsverket.se