Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker nu flera förvarshandledare till förvaret i Mölndal. Förvaret byggdes 2022 och ligger med goda transportförbindelser till centrala Mölndal och Göteborg. Här får du möjlighet att tillsammans med dina kollegor vara med och utveckla en ny verksamhet.

Vid en försvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Du kan läsa mer om att arbeta på förvaret här: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Jobba-pa-forvaret.html

Vad gör en förvarshandledare?
I rollen ingår arbete med bland annat omvårdnad, bevakning, visitation, transport och säkerhet. Du genomför samtal vid till exempel in- och utskrivning samt för att informera om beslut. Du uppmärksammar och hanterar eventuella särskilda behov hos de förvarstagna och håller i aktiviteter för de förvarstagna. Vidare ser du till att det råder en lugn, trygg och säker miljö på förvaret genom utförande av bland annat säkerhetskontroller och visitationer. Medverkan vid transporter, ansvar för mathantering och viss administration ingår också i tjänsten. Arbetet kan till viss del vara fysiskt krävande.

Sammanfattningsvis är rollen som förvarshandledare är mångsidig, varierande och utvecklande och passar dig som vill arbeta i gränslandet mellan omvårdnad och säkerhet där ingen dag är den andra lik.

Vem är du?
Vi söker dig som tycker om att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella.

Då verksamheten är rörlig behöver du vara trygg och stabil även vid stress eller pressade situationer, behålla ett realistiskt perspektiv och fokusera på rätt saker. Du trivs med variation och har lätt för att anpassa dig och ändra ditt synsätt och förhållningssätt vid ändrade omständigheter.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service och professionellt bemötande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • God datorvana och goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
  • B-körkort

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
Arbetstider: schemalagd arbetstid dag/kväll/helg.
Placering: Mölndal
Tillträde: enligt överenskommelse.
Läs om våra anställningsförmåner här: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Vart-uppdrag-och-arbete.html

Migrationsverket kommer att göra kontroller i polisens misstanke- och belastningsregister inför beslut om anställning.

Ansökan
Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 augusti 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Då ansökningstiden är lång kan du komma att kontaktas för nästa steg i processen innan sista ansökningsdag. Vi beaktar och tar hänsyn till alla inkomna ansökningar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-9728
Kontakt
  • Mattias Grehn, 010-2035890
  • Thomas Mårtensson, 010-4857963
Publicerat 2024-07-02
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb