Lokalförsörjningssektionen

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker en enhetschef till vår nya bostadsförsörjningsenhet som är under uppbyggnad. Här kommer du att ansvara för att bygga upp en ny enhet som ska ansvara för att skapa nya mottagningscenters nationellt med nya kollektiva bostäder från Norrland ner till Skåne. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt spännande, varierat och ansvarsfullt arbetsliv.

Beskrivning

Lokalförsörjningssektionen är en sektion med för dagen ca 130 medarbetare som kommer att utökas kopplat till de utökade regeringsuppdragen som myndigheten ålagts. Vi kommer att öka vår sektion från 7 till 9 st enheter placerade över landet från Malmö i söder till Boden i norr. Myndighetens huvudsäte är placerat i Norrköping. Lokalförsörjningssektionen ansvarar för Migrationsverkets lokaler, lokalprojekt, FM-service samt operativ fysisk säkerhet nationellt på de orter vi är lokaliserade. Vi är inne i en spännande utveckling- och transformationsfas, vi driver idag ett stort antal större spännande förändrings och utvecklingsprojekt som kommer att påverka hela Migrationsverkets lokalförsörjning, service och förvaltning.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att bygga upp och leda bostadsförsörjningsenheten med placeringsort Norrköping.

Som enhetschef för bostadsförsörjningsenheten kommer du att ansvara för utbyggnaden av landets nya reformerade bostadssystem för asylsökande, dessa bostäder och nya anläggningar ska utvecklas från dagens boendesystem där djupgående behovsfångst och analyser kommer föregå ny kravställning för denna typ av anläggningar. Innovation och utveckling är en viktig del för att skapa funktionella, säkra och kostnadseffektiva bostäder och lokaler för en komplex verksamhet. I detta arbeta har du stöd av myndighetens experter inom området samt övriga enheter och chefskollegor inom lokalförsörjningssektionen. Vi erbjuder ett föränderligt och dynamiskt arbete i en ständigt föränderlig värld.  


Enheten ska ansvara för att realisera anskaffning och iordningställande av det nya boendesystemet att från Norrland till Skåne skapa ett helt nytt bostadssystem för våra asylsökande. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med verksamhetsexperter inom området. Arbetet består i grunden av traditionellt arbete kopplat till fastighets-, och lokalprojekt som gedigen behovsfångst, kravställning, entreprenadjuridik, upphandlingsjuridik kopplade till LOU mm. Utveckla kravställning och normeringen till dessa projekt som teknik, säkerhet och funktion varför erfarenhet av dessa delar kommer vara nödvändiga.

När enheten är byggd så blir ditt uppdrag att stötta och leda din personal i deras dagliga arbete och utveckling. Det innebär att du bygger team, delegerar ansvar, leder mot mål, inspirerar och coachar och ser till att det finns en god struktur för arbetet.  Du driver både strategiska och operativa frågor och ingår i sektionens ledningsgrupp. Enheten har många samarbeten internt och externt.
Sektionen kommer att ha 3 enheter som jobbar med lokalförsörjning av administrativa lokaler, bostäder samt förvar, där ett mycket nära och gott samarbete kommer vara nyckeln till framgång. Varför god samarbetsförmåga är en förutsättning för att vårt totala uppdrag ska bli en framgång.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i din roll:

 •  Initialt bygga upp enheten med en sund balans av egna samt inhyrda resurser och kompetenser.
 • Leda och utveckla enhetens arbete.
 • Personalansvar för dina medarbetare.
 • Budgetering, prognoser och löpande ekonomisk uppföljning för enheten samt de projekt som enheten ansvarar för.
 • Vara delaktig i sektionens fortsatta digitalisering och utveckling av vårt fastighetssystem.
 • Hållbarhets- och miljöfrågor inom ansvarsområdet Säkerställa en god avtalsförvaltning inom ansvarsområdet 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • utbildning som byggnadsingenjör eller en annan utbildning i kombination med gedigen erfarenhet av arbete i fastighetsprojekt,
 • flera års erfarenhet av att arbeta i en ledande roll med budgetansvar,
 • goda kunskaper inom entreprenad juridik AB, ABT samt AMA-publikationerna,
 • minst fem års erfarenhet av arbete i ledande befattning inom lokalprojektorganisation.

Meriter:

 • Kunskap och erfarenhet av att jobbat med större lokalprojekt
 • Kunskap och erfarenhet av att jobba i fastighetssystemet Pythagoras (IFMS)
 • Kunskap och erfarenhet av att jobba i Portföljen (Antura)
 • Erfarenhet av relevant arbete inom statlig myndighet 

 Personliga kompetenser: 
Som person är du strukturerad, lösningsorienterad, nytänkande och analytisk. Du har lätt för att se helhetsbilden och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Då arbetet innebär att du har många samarbeten såväl inom organisationen som utanför med leverantörer och samarbetspartners, är det viktigt att du är skicklig på och tycker om att samarbeta, kommunicera och bygga professionella relationer. Eftersom Migrationsverket är en myndighet med en offentlig och komplex verksamhet behöver du ha ett mycket gott omdöme och vara kvalitetsmedveten.


Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping 
Tillträde för befattningen: enligt överenskommelse.

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till lydia.blumenfeld@migrationsverket.se
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du sektions och fastighetschef, Magnus Hansson, 010-485 45 63 alt-mail magnus.hansson@migrationsverket.se


Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 2024-08-10

Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024- 10377
Kontakt
 • Magnus Hansson, 010-4854563
Publicerat 2024-06-25
Sista ansökningsdag 2024-08-10
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb