Regionledningen Väst

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Beskrivning

Region Väst är en av tre regioner och omfattar Västra Götalands-, Hallands-, Örebro- och Värmlands län med verksamhet i Göteborg, Halmstad, Mölndal, Vänersborg och Örebro. Inom regionen handläggs samtliga typer av myndighetens ärendeslag; medborgarskap, arbets-, studerande-, anknytningstillstånd samt asylansökningar. Inom regionens förvaltningsprocessenheter hanteras överklagande av ärenden i domstol. Regionens låsta förvarsverksamhet finns i nya lokaler i Mölndal. Vi är ca 900 medarbetare i regionen.  

Vi söker enhetschefer till verksamheter i Göteborg och Mölndal.

Läs gärna om Migrationsverkets uppdrag genom att klicka på länken

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. Du tar tillvara på, och stärker den drivkraft, som finns hos medarbetarna och genom delaktighet, engagemang och fokus på våra sökande. Du bidrar till kontinuerlig utveckling av verksamheten utifrån enhetens och regionens helhetsperspektiv. Som enhetschef ansvarar du för personal, budget och arbetsmiljö på den egna enheten. I din roll som enhetschef ingår att ha en helhetsbild och tillsammans med dina kollegor verkar för att regionen utvecklas och når sina uppdrag. Du kommer ingå i en sektionsledning.
Hos oss får du ett viktigt uppdrag där du arbetar med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Det här är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat och som vill göra skillnad. 

Kvalifikationer

Personliga kompetenser

Som chef i Migrationsverket är du trygg i ditt ledarskap, kan coacha och motivera dina medarbetare och kollegor för att tillsammans nå gemensamma mål. Du är resultatorienterad och har förmåga att förbli handlingskraftig även om omständigheterna präglas av stora förändringar. Vi ser gärna att du arbetar systematiskt med att fånga upp och uppmärksamma olika perspektiv och idéer. Du förväntas att utföra ditt uppdrag i nära samarbete med kollegor.

Du leder genom mod, empati och tydlighet.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet. 

Krav:

  • Akademisk utbildning om minst 120hp i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen
  • Chefserfarenhet med ansvar för verksamhet, medarbetare och arbetsmiljö.
  • Ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet i förändring med goda verksamhetsresultat.
  • Goda kunskaper i att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
  • Chefserfarenhet från statlig verksamhet.
  • Erfarenhet av tillitsbaserat ledarskap.
  • Kunskap inom förvaltningsrätt samt erfarenhet av förvaltningsrättslig ärendehantering.

Villkor

Upplysningar

Anställningsform: tillsvidareanställning med provanställning, samt vikariat som längst till och med 31 december 2024   
Arbetstider: kontorsarbetstid, vi tillämpar förtroendearbetstid 

Placering: Göteborg eller Mölndal  
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.

Då vissa av chefstjänsterna är placerade i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap för dessa. Inför anställning kommer i dessa fall en säkerhetsprövning och/eller registerkontroll genomföras.

Låter detta intressant? Vi ser fram emot att ta del av din ansökan och cv via vårt rekryteringsverktyg. För frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare lydia.blumenfeld@migrationsverket.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-6441
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb