Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Halmstad som är lokaliserad till Spenshult utanför Oskarström. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem smidigt och med lyhördhet. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt liksom sätter upp och håller tidsramar. Vidare kommunicerar du med tydlighet och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra såväl syn- som förhållningssätt. Du är driven och ser möjligheter i förändringar.

Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
•Goda kunskaper i Officepaketet 

Meriter
•Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
•Erfarenhet av professionellt bemötande
•Utredningsvana
•Erfarenhet av arbete med krav på god service
•Goda kunskaper i engelska

Upplysningar
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2020.01.31
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Halmstad (Spenshult)
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Under perioden 5-9 augusti kan Teamledare Galiar Nizarki kontaktas på 010-485 87 11.

ST: Eva Carliden 010-4854446 eller Sandra Obeidat 010-4850442

SACO: Reine El Hayek 010-4856746

Ansökan  
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26054
Publicerat 2019-07-30
Sista ansökningsdag 2019-08-21

Inapoi la locuri de munca vacante