Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu DevOps-specialist till plattformsteamet på Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Vi är mitt inne i ett förändringsarbete och söker dig som vill vara med på vår digitaliseringsresa. Rollen innebär att vara en del av utvecklingen och förvaltning av vår framtida mjukvaruplattform och stötta våra utvecklingsteam med kunskap och erfarenhet kring bland annat arbetssätt, containermiljöer, deployment pipelines och automatisering.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som DevOps-specialist driver du mindre projekt och uppdrag inom dina specialistområden tillsammans med dina kollegor. Du är även en del i större projekt samt stöttar andra delar av IT-verksamheten genom 3:e linjens support. I rollen ingår en kombination av utvecklings-, drift- och förvaltningsarbete.

Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp tillsammans med andra utvecklare och experter med ansvar för flera miljöer såsom JBoss EAP, Spring Cloud, Jenkins, Bitbucket, Graylog med flera. I gruppen ingår också ett ansvar för automatisering av deployment pipelines.

Personliga kompetenser 

Du arbetar bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande där du har ett intresse att hjälpa andra och leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer vidare. Du tar även initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Krav

 • Högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig
 • Erfarenhet av arbete med container-lösningar i Linuxmiljö
 • Erfarenhet av Kubernetes och Docker
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

 • Erfarenhet inom DevOps
 • Erfarenhet av Java, Spring och Spring Cloud
 • Erfarenhet av JBoss EAP
 • Erfarenhet av byggmiljöer för Java (Maven, Jenkins, m.m.)
 • Erfarenhet av att arbeta enligt agila processer

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-08-11. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 331-2019-24509
Kontakt
 • Jonas Elmqvist, Enhetschef, jonas.elmqvist@migrationsverket.se
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Inapoi la locuri de munca vacante