Fristående funktioner, Funktionen för säkerhet

Funktionen för säkerhet söker en säkerhetssamordnare till region Nord med placeringsort i Boden, Umeå eller Sundsvall. Du kommer att arbeta i en miljö med internationella kopplingar, externa kontakter, komplexa hotbilder, IT-miljöer och tekniska system med höga krav på säkerhet och tillgänglighet samt projekt som har stor påverkan på Migrationsverkets verksamhet. Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet till personlig utveckling.

Funktionen för säkerhet ansvarar för säkerhetsfrågor vid Migrationsverket. Vid funktionen arbetar specialister inom säkerhetsskydd, informationssäkerhet, personsäkerhet, krisberedskap och civilt försvar, fysisk och teknisk säkerhet samt övriga säkerhetsfrågor. Funktionen för säkerhet befinner sig i en transformerande utvecklingsfas och vi söker nu dig som vill bidra till att ytterligare utveckla och expandera säkerhetsarbetet på myndigheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Till funktionen för säkerhet söker vi nu en säkerhetssamordnare med erfarenhet av operativt och strategiskt säkerhetsarbete. I rollen får du ansvar för att samordna risk- och säkerhetsarbetet inom region Nord. Du är underställd myndighetens säkerhetschef, men ska vara ett stöd till regionchef och övriga chefer i det systematiska arbetet med att förbygga och hantera risker och hot. Du ansvarar även för att samordna de säkerhetsresurser som finns inom regionen, leder möten, informerar och utbildar.

I uppdraget ingår också att samverka med övriga funktioner i myndigheten som bidrar till en trygg och säker arbetsplats för medarbetarna. Externt samverkar du i säkerhetsfrågor med olika samverkanspartners.  Du ska vid behov kunna stötta övriga regioner och avdelningar.

Rollen kräver även att du ska kunna bidra med dina kunskaper i arbetet inom området fysisk och teknisk säkerhet. Du kommer att kravställa funktioner och teknik för såväl installationer som service och andra tjänster samt skriva riktlinjer och instruktioner som stödjer implementering och tillämpning av sådan teknik.

Du förväntas också kunna utveckla metoder och stöd som underlättar driften och utvecklingen av området fysiskt och teknisk säkerhet. Detta innebär att du bland annat ska kunna utveckla och förvalta styrande dokument samt vid behov upprätta utbildningsmaterial och genomföra utbildningar i syfte att stärka enheternas säkerhetsarbete inom området.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem genom att vara lyhörd och smidig. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift samt strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vidare har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.

Krav

• Högskoleutbildning med inriktning mot säkerhet eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
• Erfarenhet av arbete med att samordna säkerhetsfrågor, operativt och strategiskt, i en större organisation.
• Erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor kopplat till fysisk och teknisk säkerhet.
• Erfarenhet av arbete med risk-och krishantering, kontinuitetsplanering och avbrottsplaner.
• Kunskap om befintlig lagstiftning inom säkerhetsområdet.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt medborgarskap.
• B-körkort.

Meriter

• Kunskap om arbete med brandskyddsfrågor.
• Kunskap om projekteringar och projektledning inom säkerhetsområdet.
• Erfarenhet av samverkan med myndigheter eller andra samverkanspartners inom säkerhetsområdet.
• Erfarenhet av att använda och tolka standarder/normer och regler vid rådgivning, kravställning eller granskning.
• Kunskap inom säkerhetsskyddsområdet och att kunna genomföra säkerhetsskyddsanalyser.
• Kunskap om informationssäkerhetsarbete.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning
Arbetstider Kontorsarbetstid, förtroendearbetstid.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Region Nord, placering i Boden, Umeå eller Sundsvall.
Arbetet kommer att kräva viss närvaro på huvudkontoret i Norrköping och innebär kontinuerliga resor inom landet.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer föregå beslut om anställning varför krav på svenskt medborgarskap krävs.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och funktionen för säkerhet är du välkommen att kontakta Linda Ottosson, t f säkerhetschef, 010-485 30 75, Daniel Edström, säkerhetsexpert, 010-203 57 40 eller John Olofsson, säkerhetsexpert, 010-485 17 17.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 20 juni 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Boden
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-20805
Kontakt
  • Linda Ottosson, 010-485 30 75
  • John Olofsson, 010-485 17 17
  • Daniel Edström, 010-203 57 40
Publicerat 2019-06-11
Sista ansökningsdag 2019-06-20

Inapoi la locuri de munca vacante