Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker nu en engagerad enhetschef till en Administrativ enhet med ansvar för regionens ekonomi- och personaladministrativa arbete till vår huvudort i Malmö. Region Syd är en av myndighetens tre regioner och har verksamhet från Malmö i söder till Norrköping i norr. Regionen består av 6 sektioner samt ett kansli placerat i Malmö. Verksamheten i regionen är bred och omfattar samtliga typer av myndighetens ärendeprocesser.

Hos oss får du ett viktigt uppdrag där du arbetar med  aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Det här är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av förändring och kontinuerlig utveckling där ditt bidrag blir mycket viktigt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Som ledare skapar du förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. Du tar tillvara på och stärker den drivkraft som finns hos medarbetarna genom delaktighet, engagemang och fokus på dem vi är till för. Du bidrar till kontinuerlig utveckling av verksamheten utifrån enhetens och regionens helhetsperspektiv. Som enhetschef ansvarar du för personal, budget och arbetsmiljö på den egna enheten, är en aktiv och drivande kugge i sektionens ledningsgrupp samt i olika samverkansfora inom din process.

Kvalifikationer

Personliga kompetenser

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap och som kan coacha och motivera och dina medarbetare att driva i utveckling och förändring. Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. För att lyckas i rollen krävs att du har god förmåga att kommunicera, skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer.

Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Krav:

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Aktuell chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar.
  • Erfarenhet av att leda offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
  • Erfarenhet av förändringsledning.
  • Tjänsten förutsätter goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

  • Kunskap om, och erfarenhet av, processorienterat arbetssätt.
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete i offentlig verksamhet med goda resultat.
  • Aktuell erfarenhet av, och kunskap om Migrationsverkets uppdrag och operativa verksamhet.

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan bli aktuellt.
Arbetstid: förtroendearbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde för befattningen: enligt överenskommelse

Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 31 maj.

Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2023-8100
Kontakt
  • Anna Nilsson, 010-4855245
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb