Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region väst

Sektionschef till förvaret i Kållered, region Väst, Migrationsverket

Vi söker en sektionschef till förvaret i Kållered. Hos oss får du ett uppdrag där du arbetar med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld.

Det här är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av förändring och kontinuerlig utveckling där ditt bidrag blir mycket viktigt. 

På Migrationsverkets förvar vistas människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver hållas tillgängliga för verkställighet, dvs. hemresa, eller som av olika skäl behöver frihetsberövas för att få sin identitet utredd. Förvaret är en sluten institution och verksamheten bedrivs dygnet runt. Verksamheten ska utformas på ett sätt som innebär minsta möjliga intrång i personens integritet och rättigheter. Förvaret ansvarar för att tillhandahålla platser för Migrationsverket, Polisen, migrationsdomstolarna och regeringen. Framöver pågår ett projekt avseende flytt av förvarsverksamheten i Väst till nya lokaler. Flytten är planerad till hösten 2022 och innebär bland annat en utökning av antalet platser till 100 st.

Region Väst på Migrationsverket är en av tre regioner i Migrationsverkets nya organisation från 1 januari 2021. Regionen omfattar Västra Götalands län, Hallands, län, Örebros län och Värmlands län och består av fem sektioner samt ett kansli. Det är 784 medarbetare anställda i regionen idag. Inom regionen handläggs samtliga typer av myndighetens ärendeslag.  

 

Arbetsuppgifter
Som sektionschef arbetar du utifrån ett verksamhetsövergripande perspektiv och förmedlar övergripande och strategiska mål utifrån verksamhetsplan och budget till cheferna på enheterna inom sektionen. Du verkar för att strategierna anpassas för respektive enhets verksamhet och du ansvarar för att de strategiska målen omsätts, realiseras och följs upp på sektionsnivå. Du har ett övergripande ansvar för medarbetare, budget och arbetsmiljö.

Utifrån regionens ansvarsområde och struktur koordinerar du enheternas arbete. Sektionen består i dagsläget av fyra enheter. Du leder och verkar genom enhetscheferna och ger dem förutsättningar att utföra sina respektive enhetsuppdrag. En viktig del i ditt arbete är att arbeta med utveckling av verksamheten, att stödja enhetscheferna i verksamhetsutvecklingen och säkerställa att ett kontinuerligt förbättringsarbete sker.

Du rapporterar till regionchefen för Väst och ingår i regional ledningsgrupp som består av regionchef samt fem sektionschefer.

 

Personliga kompetenser
Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper om krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Som sektionschef är det viktigt för att du har god ledarskapsförmåga och kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare. Som ledare visar du handlingskraft och har förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du har en god analytisk förmåga och agerar med helhetssyn och kan leda en verksamhet i förändring med tillit till dina medarbetare. Du visar trygghet, ett gott omdöme och god samarbets– och kommunikationsförmåga.

 

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
 • Chefserfarenhet med ansvar för budget, medarbetare och arbetsmiljö.
 • Erfarenhet av att leda genom andra chefer.
 • Erfarenhet av att leda och utveckla grupper och individer.
 • Erfarenhet från institutionell verksamhet som har dygnet runt verksamhet och även från människovårdande organisationer.
 • Flerårig erfarenhet av att, på övergripande nivå, leda och utveckla verksamhet i förändring och/eller processer med dokumenterat goda resultat.
 • Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av mediakontakter.
 • Kunskap om, och erfarenhet av, Migrationsverkets verksamhet.

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning (provanställning kan bli aktuellt).
Arbetstid: kontorsarbetstider.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Mölndal/Göteborg.
Tillträde för befattningen: så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

 

Om rekryteringsprocessen
Om du har frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta gärna Linda Alouani Josephson, HR-specialist, tel. 010-203 47 18, och har du frågor kring chefsuppdraget kontakta Sanela Ovcina, regionchef, tel. 010-203 76 56.

 

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående enl. ök
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kållered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.2-2021-8512
Kontakt
 • Sanela Ovcina, 010-2037656
 • Linda Alouani Josephson, 010-2034718
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-06

Wróć do ofert pracy