Operativ verksamhet, Region mitt

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Västerås. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service.  Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer. På vår enhet arbetar du med handläggning av återvändandeärenden, vilket innebär att du säkerställer att individer med avslagsbeslut lämnar landet. Du samverkar även med externa parter.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar.

Krav
• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan akademisk utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
• Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden.
• God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i Officepaketet.

Meriter
• Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden.
• Erfarenhet av professionellt bemötande, gärna från socialt arbete eller genom myndighetsutövning.
• Utredningsvana.
• Erfarenhet av arbete med krav på god service, särskilt arbeten där du under press behövt vinna förtroende, prioritera och lösa problem samt hantera intressekonflikter, kritik och negativa besked för klienten.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning samt vikariat from 20200101-20200831
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Västerås
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 17 november 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-39479
Kontakt
  • Per Karlsson, 010-485 24 50
Publicerat 2019-11-08
Sista ansökningsdag 2019-11-17

Wróć do ofert pracy