Myndighetsstaben, GD-stab

Vi söker en GD-sekreterare som i första hand ska stödja Migrationsverkets generaldirektör i det dagliga arbetet och som vill arbeta i en organisation i ständig utveckling.

Som GD-sekreterare ingår du i myndighetsstaben vid Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping. Myndighetsstaben består av ca 10 medarbetare, vars huvudsakliga uppdrag är att stödja ledningen i den strategiska styrningen, och att bereda och samordna myndighetsövergripande frågor. Din främsta uppgift kommer vara att stödja generaldirektören med planering, koordinering och administration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Koordinering och planering av generaldirektörens kalender och säkerställa att vardagen flyter på enligt plan.
  • Koordinera interna och externa möten – t.ex. Insynsrådet
  • Sammanställa mötesunderlag och säkerställa att dessa är kompletta.
  • Mötesbokningar och mötesadministration samt att föra protokoll vid vissa möten.
  • Resebokningar och reseadministration
  • Vara en del av myndighetsstabens utvecklingsarbete – t.ex. vad gäller arbetssätt.
  • Bevaka, fördela, samordna och administrera ärenden som kommer in till myndighetsstaben – t.ex. remisser, beslut, förfrågningar och inbjudningar.
  • Bevaka myndighetsstabens funktionsbrevlåda och GD:s telefon.

Personliga egenskaper

Som person är du effektiv och flexibel med ett gott ordningssinne och hög integritet. Du är proaktiv, ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan arbeta självständigt i ett tidvis högt tempo. Då rollen innebär många interna och externa kontakter behöver du vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga och servicekänsla med en känsla för detaljer.

Kvalifikationer/erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller för rollen relevant erfarenhet. Du har erfarenhet som chefssekreterare på ledningsnivå i offentlig verksamhet, har du erfarenhet från liknande roll inom statlig myndighet är det meriterande. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet. Då rollen bl.a. innebär att formulera text i form av protokoll, beslut och underlag och är det viktigt att uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av administrativt utvecklingsarbete.

 

Upplysningar

Anställningsform: tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning

Arbetstid: förtroendearbetstid

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Placering: Norrköping

Tillträde för befattningen: omgående enligt överenskommelse

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras. Utifrån detta kan krav på svenskt medborgarskap komma att ställas. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Kontakt

Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna Maria Melchersson stabschef, 010 – 203 44 98 (nås tom 12 juli och efter 9 augusti 2019). Frågor om rekryteringsprocessen kan du ställa till, HR-specialist, Linda Alouani Josephson 010-203 47 18 (nås tom 5 juli samt efter 19 augusti 2019).

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 11 augusti 2019 (förlängd ansökningstid under sommaren). Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Intervjuer beräknas äga rum vecka 35-36.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-25094
Publicerat 2019-07-01
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Wróć do ofert pracy