Operativ verksamhet, region öst

Vi söker en vikarierande sektionschef till region Öst är en av Migrationsverkets sex regioner med drygt 500 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar medborgarskap, prövning av olika typer av tillstånd, mottagning, Nationellt servicecenter samt statliga ersättningar. Verksamheten är förlagd till tre orter, Norrköping, Jönköping och Flen.

Huvudsakliga ansvarsområden

Vi söker dig som ska ansvara för att driva och utveckla verksamheten vid en av regionens tre sektioner. Du kommer att leda underställda enhetschefer – chefer som i sin tur ansvarar för att leda och styra enheter som arbetar inom något av myndighetens ansvarsområden. Som sektionschef har du också en viktig roll i att bidra till regionens övergripande utveckling, du ingår i regionledningen och rapporterar till regionchefen för region Öst.

Vår verksamhet påverkas mycket av en föränderlig omvärld och ställer krav på att vi hela tiden utmanar vårt arbetssätt och strävar efter att bli bättre. En viktig del i uppdraget som sektionschef är att initiera och driva kvalitets- och utvecklingsarbete i dialog med chefer och processägare. Du kommer också att ansvara för att verksamhetsmål och ekonomiska mål uppfylls och följs upp. Vidare har du ett övergripande ansvar för sektionens medarbetare, budget och arbetsmiljö. Du kommer också att ha en hel del kontakter såväl inom myndigheten som med andra myndigheter och funktioner i samhället.

Som ledare är du en person som skapar förutsättningar för ett utvecklande och positivt arbetsklimat som får chefer och medarbetare att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. För oss är tron på att alla vill ta ansvar för vårt uppdrag och vår utveckling viktig och att det stöds av ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig års chefserfarenhet från en större verksamhet, av att arbeta i en statlig myndighet samt erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete på övergripande nivå. Eftersom det är ett tidsbegränsat uppdrag är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i chefsuppdraget och det är ett krav att du har erfarenhet av Migrationsverkets verksamhet.

Du har en akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenheter som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen, en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer, av att samarbeta med externa aktörer och av kontakter med media.

Ledarförmåga och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att framgångsrikt kunna leda en verksamhet i förändring. Det är därför viktigt att du är handlingskraftig med förmåga att utveckla och organisera, prioritera och följa upp. Du har en god analytisk förmåga och agerar med helhetssyn. Som ledare visar du trygghet, ett gott omdöme och god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du leder genom mod, empati och tydlighet samt skapar delaktighet och förutsättningar för dina medarbetare att växa och ta ansvar i ett klimat som inspirerar till arbetsglädje, handlingskraft och effektivitet.

Om anställningen

Placeringsort: Norrköping, Jönköping eller Flen

Tjänsten är ett vikariat, 2019-11-01 – 2020-06-30

Omfattning, heltid

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kan komma att föregå beslut om anställning (varför krav på svenskt medborgarskap kan förekomma).

Information om rekryteringsprocessen

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta tf. regionchef Tobias Lundin 010-485 01 46 (from 29 juli 2019). För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsspecialist Linda Alouani Josephson 010-203 47 18 (from 19 augusti 2019).

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 12 augusti 2019 via vårt rekryteringssystem. Utifrån att det är sommarsemestrar har vi en förlängd ansökningstid. Urval och intervjuer beräknas ske slutet augusti 2019.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191101
Löneform Fast, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-24915
Publicerat 2019-07-01
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Wróć do ofert pracy