Operativ verksamhet, Region mitt

Är du intresserad av att göra praktik på en svensk myndighet, nyfiken på Migrationsverket och i slutskedet av din utbildning? Ta då chansen och praktisera på Migrationsverkets mottagningsenhet och det Nationella servicecentret i Västerås! Praktiken ger dig möjlighet att få god insyn och förståelse för hur vi arbetar. Du får möjlighet att skaffa dig värdefulla erfarenheter inför framtida arbetsliv i en betydelsefull verksamhet.

Migrationsverket mottagningsenhet i Västerås söker flera högskolepraktikanter inför höstterminen 2019. Vi ser gärna att du som söker kan praktisera en hel termin på 20 veckor. Detta för att få en verklig chans att komma in i arbetet, något som vi tror ger ett större värde både för dig som praktikant och för oss som arbetsgivare. Praktikterminen kommer att följa studieterminen och därmed starta i månadsskiftet augusti/september och avslutas till jul/början av januari. Exakta datum fastställs när praktikplatserna är tillsatta. Praktiken är oavlönad.

Vad du kan förvänta dig
Som praktikant på Migrationsverket i Västerås kan du förvänta dig att gå in och arbeta i ett av våra team. Du får en unik inblick i Migrationsverkets uppgifter, speciellt i asylprocessen och i vårt servicearbete. Du går vidare från oss med en värdefull arbetserfarenhet som du har nytta av under en lång tid framåt. Vårt mål är att du även utvecklas som person under tiden hos oss. Du förväntas bidra i något av våra arbetsområden och förbättringsarbetet inom verksamheten.

Uppgifter under praktiken
Du kommer parallellt med arbetet bidra med utvecklingsarbete, ta fram underlag, utvärdera och föreslå förbättringar i arbetssätt och processer. Vi ingår i ett nätverk med andra myndigheter, länsstyrelser, kommuner, civilsamhälle och NGO:s som du genom oss får tillgång till. Du kan komma att arbeta tillsammans med praktikanter hos andra aktörer med olika teman. Nedan är exempel på områden där vi vill förbättras och utvecklas, där vi tror att du kan bidra:

IT-utveckling och digitalisering                Jämställdhetsutveckling
Rättsliga frågor                                        Organisationsutveckling  
HBTQ                                                      HBTQ-flyktingar
Kommunikation                                      Personer med särskilda behov
Utveckling externa aktörer


Personliga kompetenser
Som person är du självgående och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har en hög personlig mognad genom att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Givetvis arbetar du bra med andra människor, du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

I ditt arbete arbetar du gärna mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioritering, planering och agerande. Du är serviceinriktad i ditt bemötande, såväl mot kollegor som sökande. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående men framförallt har du ett intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Krav
• Du studerar statsvetenskap, juridik, kommunikation, genusvetenskap, beteendevetare, IT, samhällsvetenskap, projektledning eller något som praktikplatsen värderar likvärdigt.
• Du är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola och är i slutskedet av din utbildning där praktik ingår.
• God kommunikativ förmåga i både svenska och engelska
• Goda kunskaper i Office-paketet
• B-körkort

Meriter
• Erfarenhet av att arbeta med professionellt bemötande
• Erfarenhet av arbete med krav på god service
• Kunskaper i tillämplig lagstiftning
• Kunskap i intervju och samtalsmetodik

Då vi efterfrågar mycket goda skriftliga kunskaper i svenska kommer vi lägga stor vikt vid din ansökningshandling och hur du formulerar dina svar på urvalsfrågorna. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 26 maj 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Kontakt
  • Per Karlsson, 010-485 24 50
Publicerat 2019-03-21
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Wróć do ofert pracy