Migrationsverket, Operativ verksamhet, Nationella operativa avdelningen

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker en administrativ expert till enheten för operativ analys i Sundbyberg. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete.

I nationella operativa avdelningen (NOA) ingår Migrationsverkets operativa verksamhet som är av nationellt övergripande eller av internationell karaktär. Enheten för operativ analys (EOA) tillhandahåller bland annat expertstöd inom vissa utpekade sakområden och samverkar i frågor som rör hot mot rikets säkerhet, folkrättsbrott, organiserad brottslighet samt brott mot välfärdssystemet. Enheten består av 21 medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som administrativ expert vid enhetens deskfunktion kommer bestå i att inhämta, bearbeta och delge information inkommen till desken. I arbetet ingår även att besvara förfrågningar, ta fram olika underlag,  diarieföring, annan administration samt statistikföring. Du kommer ha kontakt med andra myndigheter liksom andra delar av Migrationsverket vilket ställer krav på god kommunikation och samarbetsförmåga. Du kommer att ha kontinuerlig dialog med experter inom de områden enheten ansvarar för. Tjänsten kräver en mycket god strukturell förmåga och i perioder stresstålighet då det kan förekomma stora mängder information/data.

Vem är du?

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du strukturerar, organiserar och planerar arbetet effektivt samt är stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Vidare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen samt handlar i enlighet med fattade beslut/instruktioner, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är kommunikativ och formulerar dig väl samt har ett gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare arbetar du bra med komplexa frågor och analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Du som söker har

 • Akademisk utbildning om minst 120 hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med statistiska verktyg, ex. Excel eller SQL
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av analytiskt arbete eller analytiska verktyg
 • Programmeringskunskap och erfarenhet av databashantering
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder information och/eller inflöde av ärenden, från ex. registratur eller motsvarande funktioner
 • God kännedom om Migrationsverkets uppdrag, verksamhet och processer
 • Erfarenhet av arbete på brottsbekämpande myndighet eller av myndighetssamverkan på regional nivå med brottsförebyggande arbete

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver säkerhetsklass 2 samt godkänd lämplighetsprövning av Migrationsverkets säkerhetsavdelning och krav på svenskt medborgarskap ställs för denna tjänst.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning sex månader
Arbetstider: Kontorsarbetstid 
Vi tillämpar Individuell lönesättning
Placering: Sundbyberg
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner här.


Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 24 maj 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-6886
Kontakt
 • Jessica Rundblom, 010-4858250
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb