Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Beskrivning

Migrationsverkets säkerhetsavdelning är en del av huvudkontoret och har det övergripande ansvaret för säkerhet i myndigheten. Vi består av ett 30-tal medarbetare i två enheter. Avdelningen leds av vår säkerhetsdirektör som även sitter med i myndighetens verksledning.

Alla medarbetare på säkerhetsavdelningen är specialiserade inom olika säkerhetsområden. Denna tjänst är inriktad på arbete inom informationssäkerhet men du kan även behöva stötta inom andra delar av säkerhetsavdelningens ansvarsområden.

Informationssäkerhetsarbetet är i en expansiv utvecklingsfas och du kommer att vara med och driva arbetet med att bygga upp systematiken i syfte att på ett effektivt sätt leva upp till interna och externa krav.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag hos en viktig och föränderlig samhällsaktör där ditt arbete kommer göra skillnad för dagens migranter, studenter och arbetskraftsinvandrare. Migrationsverket är vidare en beredskapsmyndighet med de särskilda krav och förhållanden detta innebär. Vi har ett samhällsviktigt uppdrag och delar av vår verksamhet är av betydelse för Sveriges säkerhet

Arbetsuppgifter

Säkerhetsavdelningen har en bred portfölj som utöver informationssäkerhet består av säkerhetsskydd, krisberedskap, totalförsvar, fysisk/teknisk säkerhet, resesäkerhet, medarbetarskydd och personalsäkerhet.

Som expert inom informationssäkerhet kommer du arbeta nära flera på avdelningen och i nära samverkan med IT-säkerhetsenheten och digitalisering och utvecklingsavdelningen. I tjänsten varvas arbete med styrning och uppföljning med stöd till verksamheten.

Som expert inom informationssäkerhet ska du stödja organisationens säkerhetsarbete på flera sätt.

I din roll ingår främst att:

 • utveckla, stödja och samordna myndighetens informationssäkerhetsarbete
 • stötta med informationssäkerhetskompetens
 • driva och leda workshops
 • genomföra analyser och utredningar samt dokumentation av dessa
 • delta i aktiviteter för att främja högt säkerhetsmedvetande och god säkerhetskultur
 • samverka med andra myndigheter

Andra kvalificerade arbetsuppgifter kan förekomma, utifrån behov, bakgrund och eget intresse.

Myndigheten bedriver ett offensivt utvecklingsarbete bland annat inom digitalisering och samverkar ofta med externa parter inom olika områden.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig som:

 • har akademisk examen eller erfarenheter av informationssäkerhetsarbete som vi bedömer som likvärdiga och relevanta för tjänsten
 • har 3-5 års erfarenhet av arbete med informationssäkerhet på myndighet eller större organisation alternativt som konsult
 • har arbetat med att planera och genomföra informationsklassningar och riskanalyser i myndighet och/eller större organisation
 • har god kunskap om lagar, förordningar, föreskrifter och standard inom området.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och därmed är svenskt medborgarskap ett krav.

Det meriterande om du har:

 • en annan formell utbildning utöver högskoleexamen eller motsvarande, inom informationssäkerhetsområdet
 • arbetat med att följa upp informationssäkerhetsarbetet i myndighet och/eller större organisation
 • erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet
 • arbetat med upphandlingar/anskaffningar
 • arbetat med offentlighets- och sekretesslagstiftningen
 • erfarenhet av myndighetssamverkan

Personliga egenskaper

Jag som rekryterar heter Caroline van der Vliet och jag värdesätter hög lagkänsla, där vi tillsammans driver och utvecklar vår verksamhet och gemensamt hanterar de utmaningar vi står inför. Vi arbetar i en verksamhet där man inte alltid vet hur varje arbetsdag kommer att se ut vilket gör att vi behöver vara flexibla och hantera vår vardag utifrån olika perspektiv och olika verksamhetsbehov med en helhetssyn för Migrationsverkets och våra sökandes bästa för ögonen. 

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad och tydlig, men samtidigt lyhörd för verksamhetens behov. Du samarbetar väl med andra och har god kommunikativ förmåga. Du kan skapa engagemang och bygga förtroende. Du är strategisk och kan omsätta ledningens mål i det egna arbetet. Du levererar i god tid med hög kvalitet och har förmåga att arbeta självständigt och du kan driva egna aktiviteter. Vidare ser vi att du kan uttrycka dig väl på svenska, i tal och skrift.

Villkor

Anställningen är tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månader provanställning.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Placeringsort är Norrköping eller Sundbyberg.

Arbetet kan innebära resor mellan alla våra kontor.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Vi kommer påbörja urvalsarbetet efter sista ansökningsdagen. Vi jobbar kompetensbaserat genom hela processen, vilket betyder att det ingår arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning.

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta:

Caroline van der Vliet tf enhetschef

Jonas Jensen, informationssäkerhetschef

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024- 10383
Kontakt
 • Caroline Van der Vliet, 010-2037700
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-05
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb