Migrationsverket, Huvudkontor, Kommunikationsavdelningen

Kommunikationsdirektör

Migration är en av vår tids stora frågor. Migrationsverket arbetar varje dag med människor som söker skydd, vill bo och arbeta i Sverige eller ska återvända till sitt hemland. På uppdrag av riksdag och regering, bidrar vi till att säkerställa en långsiktig migrationspolitik. Som medarbetare på Migrationsverket är du varje dag en del av Sveriges förmåga att hantera utmaningarna inom det komplexa och föränderliga migrationsområdet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Migrationsverkets verksamhet påverkas i hög grad av vad som händer i vår omvärld och behoven av våra tjänster förändras över tid, vilket ställer krav på vårt sätt att på ett tillgängligt och målgruppsanpassat sätt kommunicera och nå ut externt till våra sökanden och olika samhällsaktörer samt internt till våra chefer och medarbetare.

Ditt uppdrag:

Som kommunikationsdirektör har du det övergripande ansvaret för Migrationsverkets kommunikationsarbete. Kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationsenhet, en digital kommunikationsenhet, presschef och ett kansli, har medarbetare stationerade i Norrköping och i Stockholm.

Kommunikationsavdelningens uppdrag är att styra, stödja, samordna och utveckla myndighetens samlade kommunikationsarbete. Migrationsverkets verksamhet påverkas mycket av en föränderlig omvärld vilket ställer krav på att vi hela tiden utvecklar våra processer och arbetssätt. Grundläggande för att vi ska lyckas i arbetet med utveckling och förändring är det interna kommunikationsarbetet - alla medarbetare ska ha god kunskap om och förståelse för verksamheten, dess utveckling, vilka beslut som fattas och varför. En viktig förutsättning för detta är ett nära samarbete mellan kommunikation och HR, vi har därför nyligen inlett ett förbättringsarbete som syftar till att uppnå en än mer effektiv och ändamålsenlig kommunikation till stöd för verkets chefer att leda i förändring.

Som ledare ger du dina underställda chefer och medarbetare möjlighet att utvecklas i sina roller och genomföra sina uppdrag på bästa sätt. För oss är tron på att alla vill ta ansvar för vårt uppdrag och vår utveckling viktig och att det stödjs av ett ledarskap som bygger på ett coachande förhållningssätt, tillit och helhetssyn.

Som avdelningschef ingår du i myndighetens övergripande ledning och rapporterar till generaldirektören.

Dina kvalifikationer:

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av arbete med såväl intern- som extern kommunikation och ha uppnått goda resultat inom båda dessa områden. Vidare har du erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och ledarskap på strategisk nivå i större organisation, har varit chef över underställda chefer med eget personal- och budgetansvar samt av att framgångsrikt ha lett omfattande förändrings- och utvecklingsarbete. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift samt har mediavana.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ett tätt och långsiktigt samarbete mellan kommunikation och HR samt har erfarenhet från statlig förvaltning. Vi ser också erfarenhet från publicistisk verksamhet som meriterande.

Ledarförmåga och personliga egenskaper:

Som ledare har du förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat i samspel med andra. Uppdraget är mångfasetterat och ställer krav på att du är strategisk, analytisk, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer med din omgivning. Du har intresse och förmåga att leda, motivera och coacha dina underställda chefer. Du ger ansvar, skapar goda förutsättningar för andra att växa och verkar för ett bra arbetsklimat. Du ser möjligheter, tar initiativ och uppmuntrar kreativitet. Du agerar med helhetssyn, handlingskraft, trygghet och kommunikation. Du leder genom mod, empati och tydlighet.

Vi söker dig med mycket god presentations- och kommunikationsförmåga och som genom en öppen och uppriktig kommunikation kan förmedla vårt uppdrag i kontakter med andra. Vi utgår från att du är en samhällsorienterad person med god förståelse och ett stort intresse för frågor som rör migrationsområdet.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Befattningen förutsätter svenskt medborgarskap.

Placering

Företrädesvis i Norrköping eller Stockholm. Förväntas vara i Norrköping stor del av tiden och i övrigt ingår resor i uppdraget.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer föregå beslut om anställning (varför det är krav på svenskt medborgarskap). Tjänsten kan innebära krigsplacering vid Migrationsverket vid höjd beredskap och krig.


Om rekryteringsprocessen

Har du frågor kring rekryteringsprocessen och uppdraget, kontakta gärna vår konsult på ProAstri, Ulrica Pantzar 070-767 77 75.

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 8 april 2021 via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Norrköping
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-6806
Kontakt
  • Ulrica Pantzar, 070-767 77 75
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-08

Tilbake til ledige stillinger