Huvudkontor, HR-avdelningen

Vi söker en HR-specialist med inriktning lön med placeringsort Sundbyberg eller Norrköping. Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och som brinner för service, stöd och utveckling. Du kommer arbeta i en ny funktion och ha en nyckelroll som innebär att driva och utveckla Migrationsverkets nya HR-support. Rollen innebär även att ta ett helhetsgrepp för personaladministrationen. Hos oss får du arbeta i en självständig och givande roll med varierade arbetsuppgifter och ett stort kontaktnät.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som HR-specialist med inriktning lön kommer du att stötta chefer och HR avdelningen i lönefrågor, arbetsrättsliga ärenden samt ansvara för att korrekt information finns tillgängligt för chefer och medarbetare. Du är även operativ kontaktperson till SSC ( Statens Servicecenter) och har ett övergripande ansvar för lönehanteringen.
För att du ska trivas i rollen ser vi att du tycker om att arbeta administrativt.
Du kommer arbeta självständigt och tillsammans med kollegor i ditt team utföra arbetsuppgifter knutna till Migrationsverkets HR- processer.

Personliga kompetenser
Som person är du lugn, uppmärksam och serviceinriktad i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar och se till helheten. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vidare är du tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men kan samtidigt se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut

Krav
• Högskoleutbildning inom HR alternativt annan utbildning som bedöms lämplig i kombination med arbetslivserfarenhet som bedöms lämplig för befattningen
• Erfarenhet av att arbeta i ekonomi- och personaladministrationssystem (t.ex. Raindance, Palasso och Agresso)
• Du har mycket god förmåga att skriva och tala svenska då en stor del av din roll handlar om att kommunicera och förtydliga information till övriga i organisationen

Meriter
•Erfarenhet av att ha arbetat i en serviceinriktad roll som krävt kundbemötande
•Erfarenhet av att ha arbetat som lönehandläggare
•Erfarenhet att arbeta administrativt inom offentlig verksamhet
•Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära med HR-frågor
•Erfarenhet av att bygga upp en HR-support

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning
Arbetstider: Förtroendearbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Sundbyberg eller Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen eller vill veta mer om rollen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Rahel Tekie Abraham på rahel.tekie.abraham@migrationsverket.se. Kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef finns längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 22 september 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-31908
Kontakt
  • Alexandra Gibbons, 010-485 38 53
Publicerat 2019-09-09
Sista ansökningsdag 2019-09-27

Tilbake til ledige stillinger