Enhet statig ersättning asylsökande, Örebro

Vi söker teamledare till enhet statlig ersättning asylsökande på Migrationsverket i Örebro. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Enheten ansvarar för handläggning av ansökningar om statlig ersättning avseende asylsökande från kommuner och landsting samt hanterar kostnader för hälso- och sjukvård, utbildning samt vård och boende för ensamkommande barn.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teamledare företräder du arbetsgivaren och stödjer närmaste chef i det operativa ledningsarbetet på enheten. Det innebär att du fördelar resurser, samordnar och följer teamets dagliga arbete och rapporterar löpande till enhetschefen. Genom ett coachande arbetssätt vägleder du medarbetarna i teamet.

Du leder teamet mot resultat och måluppfyllelse samt säkerställer att standarder följs. Du driver arbetet med att ständigt förbättra metoder och arbetssätt. Som teamledare medverkar du till att enheten har bra förutsättningar i form av en utvecklande arbetsmiljö, rätt kompetens, rimlig arbetsbelastning, tydliga mål och god planering.

Du är också beslutsfattare i alla ärendeslag rörande statlig ersättning till kommuner och landsting avseende kostnader för asylsökande. Arbetet kräver erfarenhet av handläggning samt beslutsfattande i enighet med de förordningar som reglerar rätten till ersättning.

 

Personliga kompetenser
Du är en ledare som guidar, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och skapar engagemang och delaktighet. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande samt förändrar din inriktning när målen ändras. Du samarbetar väl med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg, stabil och har självinsikt samt förmågan att skilja på det personliga och professionella. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Krav

 • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant erfarenhet
 • Några års erfarenhet av att leda och utveckla grupper och/eller individer
 • Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God kunskap och vana att arbeta i datorsystem

Meriterande för tjänsten

 • Utbildning inom ledarskap
 • Kunskap om samtals- och utredningsmetodik
 • Erfarenhet av ledande position i ett teambaserat arbetssätt
 • Coachande ledarskap
 • Erfarenhet av att leda i förändring
 • Erfarenhet av att handlägga ärenden och fatta beslut om statlig ersättning till kommun och landsting för kostnader för asylsökande

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning
Arbetstider: Kontorstid med möjlighet till flextid
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Örebro, resor förekommer i tjänsten.
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast september 2019

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontakta Enhetschef Nelda Morosini Oelze 010-485 5101.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 16 juli. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, dock senast september 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-25686
Kontakt
 • Nelda Morosini Oelze, 010-485 5101
Publicerat 2019-07-03
Sista ansökningsdag 2019-07-16

Tilbake til ledige stillinger