Operativ verksamhet, Region väst

Vi söker teamledare till assistentteamet på mottagningsenheten i Halmstad som är lokaliserad till Spenshult utanför Oskarström. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teamledare företräder du arbetsgivaren och stödjer närmaste chef i det operativa ledningsarbetet på enheten. Det innebär att du fördelar resurser, samordnar och följer upp teamets dagliga arbete och rapporterar löpande till enhetschefen. Genom ett coachande förhållningssätt vägleder du medarbetarna i teamet. Du stöttar även teamet rent operativt. Du ingår även i enhetens ledningsgrupp.
Du leder teamet mot resultat och måluppfyllelse och säkerställer att standarder och rutiner följs. Du driver arbetet med att ständigt förbättra metoder och arbetssätt. Som teamledare medverkar du till att enheten har bra förutsättningar i form av en utvecklande arbetsmiljö, rätt kompetens, rimlig arbetsbelastning, tydliga mål och en god planering.
Ett av Mottagningsenheten i Halmstads ansvarsområden är att ha hand om driften av asylboendet Spenshult med plats för upp till 600 asylsökande. Enhetens kontor är även det placerat på Spenshult. Aktuell tjänst innebär att du är teamledare för assistentteamet på enheten som består av boendeansvariga och migrationsassistenter. Tjänsten innebär att du kombinerar ditt ledningsansvar med operativt arbete i form av att du utför delar av de arbetsuppgifter som finns inom teamets ansvarsområden.

Personliga kompetenser
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Visar omdöme under tidspress. Du har förmågan av att kombinera rollen som arbetsgivarrepresentant med rollen som medarbetare i teamet.

Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning, eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
•Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
•Ledarskapsutbildning
•Erfarenhet av att leda och utveckla grupper och/eller individer
•Erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp
•Erfarenhet av ledande position i ett teambaserat arbetssätt
•Arbete i offentlig verksamhet
•Erfarenhet av ett leanbaserat arbetssätt


Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Halmstad (Spenshult)
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer

Kontakta nuvarande Teamledare Azad Jonczyk på 010-485 51 60
Fackliga representanter på enheten:
ST: Eva Carliden 010-4854446 eller Sandra Obeidat 010-4850442
SACO: Reine El Hayek 010-4856746

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26052
Publicerat 2019-07-30
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Tilbake til ledige stillinger