Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Migrationsverket söker nu systemutvecklare med inriktning biometri till digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. I Sverige och runt om i världen har myndigheten cirka 300 biometristationer för insamling av biometriuppgifter såsom foto och fingeravtryck. Vi söker dig som är systemutvecklare men som vill fokusera på området biometri och hjälpa till med utveckling och kvalitetssäkring av mjukvaran kopplat till dessa biometristationer.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Med din teknikkunskap bidrar du tillsammans med andra till utvecklingen och förvaltningen av biometristationer och tillhörande programvara. Du planerar och ansvarar för systemutvecklingsaktiviteter med ett fokus på och ansvar inom specialistområdet teknisk biometri. Du har med fördel tidigare erfarenhet inom området, men har du istället kunskap eller intresse för biometri finns en möjlighet att utvecklas inom området hos oss.

Du kommer ha en viktig roll där du jobbar nära och har kontakt med verksamhet, förvaltning samt drift- och supportorganisation. Du kommer att utföra kvalitetskontroller, statistikinsamling och återrapportering avseende kvaliteten på den biometriska informationen. Du kommer även arbeta med omvärldsbevakning inom området samt ha ansvar för att vara kontaktperson mot ett antal interna och externa intressenter inom biometriområdet.

Vi arbetar alltid i team där vi hjälper varandra att ta fram de bästa lösningarna. Du behöver därför vara intresserad av att kontinuerligt diskutera och utvärdera dina egna och andras idéer samt problem.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra tillsammans med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt för att säkerställa att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vidare är du noggrann och väl medveten om uppsatta mål samt fastslagen kvalitetsstandard. Du leder, motiverar och delar din kunskap med andra för att effektivt nå gemensamma mål.

Krav

  • Du har en för befattningen relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
  • Flera års erfarenhet inom systemutveckling, gärna inom Java och Java EE/J2EE-miljö.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

  • Erfarenhet av arbete inom det biometriska området, exempelvis inom processen avseende upptagning, kvalitetsbedömning, kommunikation, lagring, identifiering och verifiering av biometriska data.
  • Erfarenhet inom tekniska system (hårdvara och mjukvara) för upptagning av biometrisk information.
  • Kunskap inom design, implementation och test av system och funktionalitet för registrering, lagring, identifiering och verifiering av biometrisk information.
  • Kunskap inom bildbehandling och bildhantering, gärna inom området biometri.

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2020-02-02. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-44269
Kontakt
  • Jonas Elmqvist, Enhetschef, jonas.elmqvist@migrationsverket.se
  • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
Publicerat 2019-12-19
Sista ansökningsdag 2020-02-02

Terug naar vacatures