Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Har du flera års yrkeserfarenhet av javautveckling och drivs av att arbeta fram smarta lösningar för slutanvändaren. Vi söker nu flera skickliga javautvecklare till våra team i Norrköping där vi gemensamt arbetar nära den operativa verksamheten mot samma mål – att leverera smarta lösningar av god kvalitet.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemutvecklare välkomnas du av ett team som idag består av utvecklare, testare, produktansvarig och kravanalytiker. I våra team värdesätts gemenskapen högt och här bidrar vi till bra arbetsklimat samt ger/ber om feedback till/från kollegor. Vi arbetar nära den operativa verksamheten mot gemensamma mål och vi har ambitionen att hålla hög kvalitet på vårt arbete. Du kommer att tillsammans med dina nya kollegor att:

 • arbeta aktivt vid framtagning och implementation av lösningar tillsammans med kollegor och den operativa verksamheten
 • skapa tekniska förutsättningar för att kunna genomföra kontinuerliga leveranser
 • testa dina och andras lösningar som en naturlig del i systemutvecklingsprocessen
 • ha kontakt och samarbeta med teamets målgrupper, förvaltning samt drift- och supportorganisation

Vi eftersträvar att arbeta med ständiga förbättringar i både arbetssätt och utveckling av våra produkter, här har du stora möjligheter att ta plats och vara med att påverka. Du kommer befinna dig på en arbetsplats där samhällsutmaningar utspelar sig och där du bidrar till att lösa dem.

Personliga kompetenser

Som person är du engagerad och gillar att samarbeta med andra. Du anstränger dig för att leverera bra lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självgående strukturera ditt vardagliga jobb. Du är handlingskraftig och vågar ta initiativ.

Krav

 • Relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis KY-, högskole- eller universitetsstudier eller motsvarande kunskaper inhämtade från relevant erfarenhet
 • Flera års yrkeserfarenhet av javautveckling
 • Kunskap och flera års erfarenhet inom SQL och databaser
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

 • Kunskap om Java Enterprise Edition (Java EE)
 • Kunskaper om utvecklingskomponenter som exempelvis JavaScript, ReactJS, Bootstrap, Jira och Scrum

Om Migrationsverket

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter. Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan och för oss är det viktigt att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-12-01. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-38055
Kontakt
 • Peter Kullman, Enhetschef, peter.kullman@migrationsverket.se
 • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
Publicerat 2019-10-25
Sista ansökningsdag 2019-12-01

Terug naar vacatures