Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker IT-säkerhetsexpert som ska förstärka IT-säkerhetsenheten på Migrationsverket i Norrköping. Vi söker dig som vill ta ett större ansvar inom enheten och som operativt leder och driver vårt IT-säkerhetsarbete framåt!

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Migrationsverket stället höga krav på hanteringen av vår information och säkerheten i vår IT-miljö. Som IT-säkerhetsexpert kommer du arbeta främst operativt med IT-säkerhet där du tillsammans med enheten stödjer hela verket inom området. I rollen ligger en operativ styrning där du prioriterar och fördelar uppgifter i teamet samt att du har förmågan att motivera andra. En annan del kan även vara IT-säkerhetsarkitektur samt arbete med Security Awareness.

Vi söker dig med bred erfarenhet inom IT-säkerhet men även informationssäkerhet. Du kommer medverka till att realisera säkerhetskrav i tekniska lösningar i så väl applikationer som infrastruktur. Du kommer även att arbeta med att införa och utveckla ramverk, metoder och arbetssätt inom bl.a. arkitektur, identitets- och behörighetsstyrning samt analys och hantering av IT-säkerhetsincidenter. Du stödjer avdelningen med kontinuitets- och krisplanering genom att säkerställa att processer, arbetssätt och tekniska återstartsplaner tas fram och testas.

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med komplexa frågor där du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Du samarbetar bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare leder och motiverar du andra samt skapar engagemang och delaktighet för att effektivt nå gemensamma mål. Du är även lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer.

Krav

 • Relevant akademisk utbildning inom IT-området, gärna med inriktning informations-/IT-säkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
 • Kunskap och erfarenhet av informations- och IT-säkerhet
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras där svenskt medborgarskap är ett krav.

Meriter

 • Kunskap om IT-säkerhetsramverk som ISO 27001 eller motsvarande
 • Kunskap om säkerhetsskyddslagen och säkerhetsskyddsförordningen
 • Certifiering inom IT-säkerhetsområdet (CISSP, CISM, CISA eller motsvarande)
 • Erfarenhet av att leda IT-säkerhetsarbetet inom större organisationer
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarkitektur
 • Erfarenhet av att arbeta med nätverkssäkerhet, logghantering, PKI/certifikatshantering, incidenthantering, behörighets- och identitetshantering, GDPR
 • Erfarenhet av arkitekturarbete, säkerhetsprodukter samt riskhantering
 • Kunskap inom säkerhetsgranskningar/penetrationstester
 • Erfarenhet inom systemutveckling och erfarenhet av säker systemutveckling

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-12-01. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-36967
Kontakt
 • Peter Gyarmati, Enhetschef, peter.gyarmati@migrationsverket.se
 • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
Publicerat 2019-10-21
Sista ansökningsdag 2019-12-01

Terug naar vacatures