Operativ verksamhet, Förvar

Migrationsverket söker en enhetschef till förvaret i Kållered. På Migrationsverkets förvar vistas människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver hållas tillgängliga för verkställighet, dvs hemresa, eller som av olika skäl behöver frihetsberövas för att få sin identitet utredd. Förvaret är en sluten institution och verksamheten bedrivs dygnet runt. Verksamheten ska utformas på ett sätt som innebär minsta möjliga intrång i personens integritet och rättigheter. Avdelningen ansvarar för att tillhandahålla förvarsplatser för Migrationsverket, Polisen, migrationsdomstolarna och regeringen. Verksamheten inom förvarsenheten utgörs av fem sektioner i Gävle, Märsta, Flen, Göteborg och Ljungbyhed/Åstorp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Det här är ett chefsuppdrag för dig som har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring med goda resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en verksamhet präglad av förändring och kontinuerlig utveckling där ditt bidrag blir mycket viktigt.

Som enhetschef får du ansvar för att leda verksamheten vid din enhet där måluppfyllelse, en god arbetsmiljö samt utveckling genom ständiga förbättringar prioriteras högt. Som chef tar du tillvara på och stärker den drivkraft som finns hos medarbetarna och genom delaktighet, engagemang och fokus på våra sökande, bidrar du till kontinuerlig utveckling av verksamheten.

Personliga kompetenser

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper om krävs för att framgångsrikt klara att leda en verksamhet i förändring. Vi söker därför dig som är trygg i ditt ledarskap, har en god ledarskapsförmåga och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare.  Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. Vidare har du har förmåga att strukturera verksamhetens arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Du agerar med helhetssyn och har förmåga att leda en verksamhet i förändring. Du visar ett gott omdöme, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av god service och bemötande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla såväl medarbetare som verksamhet med goda resultat samt av att leda en verksamhet i förändring. Eftersom det är ett tidsbegränsat uppdrag är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i chefsuppdraget, varför det är ett krav att du har chefserfarenhet sedan tidigare och det är meriterande om du har erfarenhet av Migrationsverkets verksamhet. Du behöver ha en akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskaper om förvaltningsrätt och annat tillämplig lagstiftning. Det är också meriterande om du har kunskap processorienterat arbetssätt. Har du erfarenhet från verksamhet som kräver en hög grad av säkerhetsfokus, t ex från kriminalvård, SIS, psykiatri, polisen eller öppna institutioner, tycker vi det är mycket värdefullt men inget krav. 

Upplysningar

  • Anställningsform: vikariat 2019-09-18 – 2020-03-17
  • Arbetstid: förtroendearbetstid enligt överenskommelse
  • Vi tillämpar individuell lönesättning.
  • Placering: Kållered

Om du har frågor kring chefsuppdraget kontakta sektionschef Johanna Sahlman, 010-485 05 80.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-03-17
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-18
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kållered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-28495
Kontakt
  • Johanna Sahlman, 0104850580
Publicerat 2019-08-04
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Terug naar vacatures