Upphandlings- och inköpsenheten

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Beskrivning

Nu söker vi en inköpsexpert till upphandlings- och inköpsenheten där du kommer tillhöra Planeringsavdelningen, en avdelning som har till uppgift att aktivt stödja generaldirektören i den strategiska styrningen av myndigheten. Upphandlings- och inköpsenheten på Migrationsverket har i uppdrag att utveckla, styra och samordna myndighetens samtliga inköp i nära samarbete med behovsägare och kravställare inom olika verksamheter på myndigheten. Upphandlings- och inköpsenheten svarar också för juridiskt stöd och rådgivning kring inköps- och avtalsfrågor. I vårt uppdrag ingår även att förvalta och följa upp avtal samt att utveckla myndighetens e-handel.

På enheten arbetar idag 23 medarbetare. Arbetet bygger på ett helhetsansvar över tid, vilket bland annat inkluderar upphandlingar/avrop, dialoger, strategiarbete, samt kontinuerligt uppföljningsarbete i enlighet med Migrationsverkets inköpsprocess.

Upphandlings- och inköpsenheten söker nu medarbetare som vill arbeta hos oss som expert inom inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgiften som inköpsexpert på upphandlings- och inköpsenheten erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter internt och externt. Som inköpsexpert ingår du ett i team som bland annat ansvarar för att ge daglig support och stöd gällande inköps- och systemrelaterade frågor, samt utbilda Migrationsverkets inköpsorganisation och myndighetens övriga verksamhet. I arbetet ingår också att förvalta, administrera och utveckla Migrationsverkets inköps- och fakturasystem (Proceedo).

Kvalifikationer

I denna roll ser vi det som viktigt att du trivs i en flexibel arbetsmiljö som präglas av samarbete. Arbetet ställer stora krav på förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll. Du har mycket god förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Arbetet innehåller många personkontakter och ställer därmed krav på att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en mycket god samarbetsförmåga. Migrationsverket strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar.

Krav

 • Eftergymnasial utbildning inom områdena juridik, ekonomi eller motsvarande inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig alternativt utbildning från yrkeshögskola inom upphandling.
 • Praktisk arbetslivserfarenhet av offentligt inköp och e-handel
 • Kunskaper inom Lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU)
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och i skrift
 • God data- och systemvana, samt goda kunskaper i upphandlingsverktyg.

Meriter

 • Kunskaper av att förvalta ett affärssystem
 • Erfarenhet av offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av uppföljning av inköp
 • Kunskaper av kravställnings- och implementeringsarbetet kopplat till e-handelsanslutningar
 • God kännedom om tillämpande standarder inom e-handel

 

Villkor

Anställningsform: tillsvidare med sex (6) månaders provanställning

Arbetstid: kontorsarbetstid

Vi tillämpar individuell lönesättning Placering: Norrköping

Tillträde: enligt överenskommelse, gärna snarast möjligt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
 • Kristina Kranjcevic, 010-4853063
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-06

Tillbaka till lediga jobb