Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu produktansvarig till systemutvecklingsenheterna i Norrköping. En produktansvarig har helhetsansvar kring ett antal tilldelade IT-tjänster. Helhetsansvaret betyder att vara ansvarig för IT-tjänsten under hela dess livscykel och därmed att den uppfyller satta behov från verksamhets- och IT-perspektiv.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att arbetsleda personer med de nödvändiga kompetenser som krävs för att klara uppgiften. Dessa personer kan ha roller som exempelvis systemutvecklare, arkitekter, testare, testledare och kravanalytiker. I rollen ligger ett ansvar att identifiera och arbeta för att rätt kompetens och kapacitet finns inom IT-tjänstens organisation för att klara uppgiften.

I syfte att informera och uppdatera intressenter till IT-tjänsten ansvarar du för att beskriva och optimera värdet av det som utvecklas. Du visualiserar och är transparent med IT-tjänstens backlog samt rapporterar status gentemot planerad utveckling. I arbetet ingår även att utveckla våra metoder samt omvärldsbevakning och att delta i så väl nationella som internationella forum.

Personliga kompetenser

Som produktägare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du samordnar grupper där du skapar engagemang och delaktighet. Vidare tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samt skapar engagemang och delaktighet. I arbetet har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmågan att arbeta bra med komplexa frågor där du analyserar och löser komplicerade problem.

Krav

  • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet
  • Minst 2 års erfarenhet av arbetsledning
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

  • Erfarenhet som Produktägare i Scrum
  • Ett par års erfarenhet av agila metoder
  • Erfarenhet av verktygen Jira och Confluence från Atlassian
  • Kunskap om metoderna PROPS/XLPM och PM3

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-12-01. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-38056
Kontakt
  • Amna Karadza Music, Enhetschef, amna.karadza.music@migrationsverket
  • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
Publicerat 2019-10-28
Sista ansökningsdag 2019-12-01

Retour aux postes vacants