Operativ verksamhet, Region öst

Vi söker en migrationsassistent till arbetstillståndsenheten i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Arbetstillståndsenheten handlägger ärenden om tidsbegränsade uppehålls- och arbetstillstånd och permanenta uppehållstillstånd.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationsassistent kommer du självständigt och i samråd med arbetskamraterna i ditt team att utföra arbetsuppgifter knutna till handläggning av ärenden. I arbetet ingår kontakt med sökanden/arbetsgivare och ombud och i förekommande fall andra myndigheter. Du kommer att arbeta med att registrera och hantera ansökningar samt hantera handlingar och akter i dokument- och ärendehanteringssystem. Du hanterar post, arkiverar och lämnar ut allmänna handlingar efter sekretessbedömning. Därutöver arbetar du med administrativa uppgifter. I övrigt ska du utföra arbetsuppgifter på uppdrag av enhetschefen.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Personliga kompetenser
Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är även strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du samarbetar bra med andra människor och du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Slutligen är du en person som tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Krav

  • Gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms vara lämplig för rollen
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av administrativt arbete

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat/visstid
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: 2 september 2019

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 15 juli 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 september 019
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-25576
Kontakt
  • Ida Hagstein, ida.hagstein@studentconsulting.com
Publicerat 2019-07-02
Sista ansökningsdag 2019-07-15

Retour aux postes vacants