Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region nord

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker förvarshandledare till förvaret i Flen med placering i transportgruppen.

Vid en försvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Migrationsverket gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. 

Vad gör en förvarshandledare?
Som förvarshandledare i transportgruppen medverkar du huvudsakligen vid transporter av förvarstagna samt skötsel av bilar och utrustning. Transporterna kan t ex vara till flygplats i samband med verkställighet, till/från häkten, arrester, anstalter och andra förvar samt sjukhus. Tillsammans med ditt team ansvarar du för att transporten genomförs på ett säkert sätt samtidigt som du förebygger och förhindrar rymning. Arbetet kan till viss del vara fysiskt krävande. Viss administration ingår också i tjänsten.

I rollen ingår även att stötta andra enheter, vilket t ex kan innebära arbete inne på de låsta avdelningarna. På avdelningarna arbetar du bland annat med omvårdnad, bevakning, visitation och säkerhet. Det kan handla om att genomföra samtal vid till exempel in- och utskrivning samt för att informera om beslut, matservering och besökshantering. Vidare ser du till att det råder en lugn, trygg och säker miljö på förvaret genom utförande av bland annat säkerhetskontroller och visitationer.

Sammanfattningsvis är rollen som förvarshandledare mångsidig, varierande och utvecklande och passar dig som vill arbeta i gränslandet mellan omvårdnad och säkerhet där ingen dag är den andra lik.

Vem är du?
Vi söker dig som tycker om att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har god självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Samtidigt är du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera lösningar.

Du är även strukturerad och kan självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut, och handlar i enlighet med fattade beslut, mål, policyer och riktlinjer.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Några års arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med krav på god service och professionellt bemötande
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska
 • B-körkort och god körvana
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du har

 • Transportutbildning
 • Erfarenhet av persontransport
 • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
 • Erfarenhet av socialt arbete, såsom arbete med omvårdnad, mental hälsa, missbruk eller liknande
 • Erfarenhet av arbete i låst miljö, såsom förvar, kriminalvård, rättspsykiatri eller liknande verksamhet

Anställningen kräver godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Om du inte blir godkänd för arbete på Arlanda airside kommer anställningen att avbrytas. Tjänsten kräver därmed svenskt medborgarskap.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning samt vikariat av varierande längd
Arbetstider: Schemalagd arbetstid dag/helg, tidiga morgnar och sena kvällar kan förekomma
Placering: Flen
Tillträde: Enligt överenskommelse
Läs om våra anställningsförmåner här.

Migrationsverket kan komma att göra kontroller i polisens misstanke- och belastningsregister inför beslut om anställning.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 21 april 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flen
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-5148
Kontakt
 • Joakim Andersson, 010-2036196
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb