Migrationsverket, Fristående funktioner, Fonderna,

Har du erfarenhet av arbete med EU-fonder? Är du chef och ledare med omvittnat goda resultat? Vi söker dig som vill arbeta i rollen som enhetschef på Funktionen för fonderna på Migrationsverket. Du får möjlighet att bidra med din kompetens och dina initiativ, och samtidigt själv utvecklas.

På Asyl, migrations- och integrationsfonden (AMIF) ger vi stöd till projekt över hela landet som arbetar med att utveckla och förbättra migrationsprocessen, med start från ansökningsprocessen fram till bosättning och integration eller återvändande.

Vi granskar och bedömer projektansökningar som ansöker om medel utifrån AMIF:s regelverk, ansökningarnas kvalitet och nytta i relation till behov i samhället. När ett projekt beviljas stöd granskar vi kvartalsrapporteringar och slutrapporteringar, riskvärderar och kontrollerar projekt samt sprider och tar vara på resultat. Vi bistår också med stöd inför en ansökan och inför projektens rapporteringar, samt bygger och underhåller nätverk med externa intressenter.

Som enhetschef ingår du i en avdelning som består av drygt 25 medarbetare med kompetens inom bland annat juridik, ekonomi, kommunikation och programverksamhet. Du är placerad vid vårt kontor i Stockholm.

Du kommer till en avdelning med högt ställda ambitioner i en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Vår vision är:

”Funktionen för fonderna – Migrationsutvecklingens självklara val”

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef hos oss ansvarar du för utveckling av såväl medarbetare som processer.

Då vi precis påbörjat en ny programperiod är det både fokus på att förvalta och avsluta de projekt som hör till den förra programperioden och att starta upp och driva den nya programperioden.

Som chef ansvarar du för de kontroll- och redovisningsprocesser som är kopplade till förvaltningen av EU-fonder. Du kommer ha roller både inom EU och nationellt.

Det här är ett chefsuppdrag för dig som trivs med att driva utvecklingen framåt och att bidra till vår vision.  

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta och leda förändringar och effektiviseringar. Du vågar ifrågasätta och du trivs i en miljö där det är högt i tak med utrymme för oliktänkande. Du delar vår syn på ledarskap, vilket innebär en övertygelse om att våra medarbetare är vår främsta kraft och att ditt huvudsakliga uppdrag är att, genom tillit och tydlighet, ge dem så goda förutsättningar du kan för att uppfylla enhetens målsättningar.  

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Vi arbetar med delat ledarskap och det är därför nödvändigt att du är flexibel och prestigelös. De processer du ansvarar för kan variera över tid.

 

Personliga kompetenser

Vi lägger stor vikt vid att våra chefer har de personliga egenskaper som krävs för att vara framgångsrik i rollen som enhetschef på Funktionen för fonderna. Ditt ledarskap är nytänkande och modernt och du är därför en prestigelös person som stärker dina medarbetare genom coachning och motivering. Du har förmågan att ifrågasätta och utmana såväl arbetssätt som synsätt på ett respektfullt sätt, alltid med myndighetens bästa för ögonen. Du är handlingskraftig och strukturerad och har en helhetssyn på ditt arbete och uppdrag.

 

Kvalifikationer  

Krav för tjänsten:

 • Akademisk examen inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för befattningen.
 • Chefserfarenhet med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.
 • Erfarenhet av att leda och utveckla individer och grupper.
 • Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete.
 • Kunskap och erfarenhet av kontrollsystem kopplat till EU-fonder.
 • Mycket god kunskap i att kommunicera muntligt och skriftlig på engelska i professionella sammanhang.

Meriterande för tjänsten:

 • Erfarenhet av att leda genom delat ledarskap.
 • Chefserfarenhet inom i EU-fonder.
 • Kunskap om migrationsområdet.

 

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidare.
Arbetstid: förtroendearbetstid.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Stockholm.
Tillträde för befattningen: enligt överenskommelse.

 

Om rekryteringsprocessen
Om du har frågor om tjänsten kontakta gärna Mari Mild, avdelningschef, 010-203 33 54. Frågor om processen, HR-specialist, Linda Alouani Josephson, 010 – 203 47 18.

 

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-8823
Kontakt
 • Mari Mild, 010-2033354
 • Linda Alouani Josephson, 010-2034718
Publicerat 2021-04-26
Sista ansökningsdag 2021-05-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin