Migrationsverket, Fristående funktioner, Funktionen för säkerhet

Informationssäkerhetsexpert med intresse för utveckling och samverkan till Migrationsverket i Stockholm eller Norrköping

Funktionen för säkerhet söker dig som vill bidra till att utveckla och expandera vårt arbete med informationssäkerhet. Migrationsverket går mot en spännande fas där vi ska öka vår digitala närvaro med krav på hög automationsgrad. Som informationssäkerhetsexpert blir du en viktig del i denna förändringsresa.

Vid Funktionen för säkerhet, som ansvarar för säkerhetsfrågor vid Migrationsverket, arbetar specialister inom säkerhetsskydd, informationssäkerhet, medarbetarskydd, krisberedskap och civilt försvar, fysisk och teknisk säkerhet samt övriga säkerhetsfrågor. Vi erbjuder ett varierande, stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet till personlig utveckling. Du kommer att arbeta i en miljö med komplexa hotbilder, IT-miljöer och tekniska system med höga krav på säkerhet och tillgänglighet samt projekt som har stor påverkan på Migrationsverkets verksamhet och vår samverkan med andra myndigheter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetsexpert blir din uppgift att tillsammans med andra informationssäkerhetsexperter och övriga medarbetare bidra till att på ett strukturerat sätt säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla myndighetens arbete med informationssäkerhet. I arbetet ingår ett omfattande internt samarbete, bland annat i tvärfunktionella grupper, liksom extern samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du verkar för ett ökat informationssäkerhetsmedvetande inom myndigheten. Du deltar i vidareutvecklingen av styrdokument inom området och utvecklar och tillämpar rutiner för uppföljning och kontroll av informationssäkerheten. Du bidrar till att utveckla metoder för att identifiera skyddsvärden och att göra bedömningar och riskanalyser. I rollen ingår även att handlägga informationssäkerhetsincidenter och bistå med omvärldsbevakning inom området. Vidare kommer du även att bidra med dina specialistkunskaper som deltagare i projekt som bedrivs inom och utanför myndigheten.

 

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kommunikativ med ett tydligt och pedagogiskt uttryck.

I arbetet krävs att du är strukturerad, självgående och har en vilja och förmåga att ta egna initiativ.

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Det är viktigt att du har förmågan att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan justera ditt agerande utifrån det.

Vidare har du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt justera ditt synsätt och förhållningssätt – ser möjligheterna i förändringar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Krav

 • Du har akademisk utbildning inom t ex. systemvetenskap eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
 • Du har arbetat med praktisk tillämpning av ISO/IEC 27000 och du har minst 2-3 års aktuell erfarenhet från liknande roll, gärna i en större organisation, i vilken du utvecklat informationssäkerhetsarbetet.
 • Du har erfarenhet av framtagande av styrdokument och uppföljning av informationssäkerhet.
 • Du har erfarenhet av att införa ledningssystem för informationssäkerhet.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Svenskt medborgarskap.

Meriterande

 • Certifiering inom informationssäkerhetsområdet exempelvis CISSP, CISM, CIAO eller motsvarande.
 • Utbildning inom signalskydd.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Arbetat med säkerhetskyddslagstiftningen utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv.

 

Upplysningar

 • Placeringsort: din placering kan vara i Norrköping eller Stockholm.
 • Tillträde: snarast, enligt överenskommelse.
 • Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning.
 • Arbetstider: kontorsarbetstider alt. förtroendearbetstid.
 • Lön: vi tillämpar individuell lönesättning.
 • Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras. Utifrån detta föreligger krav på svenskt medborgarskap. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta rekryterande chef, Camilla Josephson, 010- 203 42 49.

Ansökan: välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 25 april 2021.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående enl. ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg eller Norrköping
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-7407
Kontakt
 • Camilla Josephson, 010-2034249
Publicerat 2021-04-06
Sista ansökningsdag 2021-04-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin