Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker IT-specialist inom nätverk till teknikutvecklingsenheten i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På Digitalisering och utvecklingsavdelningen arbetar närmare 300 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.
På teknikutvecklingsenheten kommer du att arbeta med utveckling av Migrationsverkets nätverks infrastrukturmiljö och integration i vårt datacenter. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten och som en medlem av nätverksteamet kommer du att ansvara för att Migrationsverkets IT-miljö livscykelhanteras och utvecklas för att vara i teknikens framkant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-specialist arbetar du med att analysera, strukturera, föreslå och implementera den infrastruktur och tjänster som matchar organisationens behov. Du säkerställer att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte. Du bidrar också tillsammans med våra arkitekter i arbetet med att beskriva och utveckla den infrastrukturella arkitekturen.

Med en övergripande kunskap inom IT och teknik samt djupare kompetens inom nätverksinfrastruktur omsätter du behov från verksamheten och övriga IT-verksamheter till tekniskt hållbara lösningar.
Enheten är uppdelad i fyra kompetensteam och vår nätverksinfrastruktur är till stor del standardiserad på världsledande produkter.

Personliga kompetenser
Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.


Krav
• Högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
• Flerårig erfarenhet av tekniskt arbete inom områdena routing, switching, och brandväggar.
• Kunskap inom virtualisering av nätverk, proxy, dns samt lastbalansering.
• Du kan identifiera, analysera och dokumentera funktionella och icke-funktionella krav samt tillämpa dessa för utformning av IT-lösningar.
• Erfarenhet från arbete i större organisationer.
• God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriter
• Erfarenhet av metoder, plattformar och verktyg för Continuous Delivery och DevOps.
• God förmåga att visualisera, kommunicera och motivera framtagna it-lösningar.
• Erfarenhet av infrastruktur, it-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift, systemutvecklingsmiljöer eller IT-säkerhetsarbete i Enterprisemiljöer.
• Kunskaper om styrmodeller som ITIL, XLPM och PM3.
• Utbildningar och certifieringar inom infrastrukturområdet.


Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse
Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.


Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 14 december. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020-26264
Kontakt
  • Fredrik Åsberg, 010-485 5763
Publicerat 2020-09-30
Sista ansökningsdag 2020-12-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin