Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker mjukvaruarkitekter till Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Du kommer att ingå i ett våra utvecklingsteam och samtidigt arbeta tätt med andra IT-arkitekter i arkitektteam.
Som medarbetare på Migrationsverket erbjuder vi dig en agil arbetsmiljö i teknisk framkant med högt i tak och trevliga kollegor. Vidare erbjuder vi dig en trygg anställning med sund fördelning mellan arbete och fritid och med en möjlighet att göra skillnad och bidra till samhällsnyttan. Vi uppmuntrar kreativ problemlösning i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker i dagsläget mjukvaruarkitekter inom två domäner; verksamhetsnära utveckling inom asylområdet samt plattformsnära med fokus på utveckling av vår streamingplattform. Oavsett domän kommer du vara en viktig spelare för att ta oss vidare i arbetet mot vår målarkitektur och Migrationsverkets digitala transformation. Arbetet innebär att du, tillsammans med teamet, säkerställer en målarkitektur som möter verksamhetens behov och som linjerar med Migrationsverkets målbild för IT-arkitektur. Du kommer jobba med löpande arkitekturstöd/styrning under pågående utveckling. Vidare kommer du att genomföra analyser och ta fram utlåtanden som stöd inför verksamhetens beslut om investeringar i och förändringar av IT-stöd.
Som en del av arkitektteamet ansvarar du för vara delaktig i arbetet med Migrationsverkets arkitekturregister och bidra med bl a arkitekturbeskrivningar, principer och referensarkitekturer. Rollen innefattar även att föreslå och bidra till förbättringar kring Migrationsverkets arkitekturriktlinjer, principer och arbetssätt samt att delta och bidra till innovationsarbetet.

I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning och att delta i så väl nationella som internationella forum.

Personliga kompetenser
Du är en person som med energi och driv tar ansvar för dina uppgifter, arbetar strukturerat och driver dina processer vidare. Du fokuserar på värde och nytta som styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Vidare arbetar du bra med andra människor där du relaterar dig till dem efter våra värdeord mod, empati och tydlighet. Vårt ledord är tillsammans! Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera värde för verksamheten.

Krav
• Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt annan utbildning i kombination med kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
• Du har erfarenhet av att ha arbetat med IT-arkitekturarbete i form av arkitekturmetoder, verktyg och processer
• Erfarenhet av modellering, exempelvis i modelleringsspråk som Archimate, UML
• Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
• Certifieringar eller utbildningar inom arkitekturområdet, exempelvis TOGAF, CITA-x, DFK-CIA
• Erfarenhet av arbete med micro service-arkitektur
• Erfarenhet av modellering med Sparx EA
• Erfarenhet från olika roller inom utveckling av IT-stöd, gärna senior erfarenhet
• Goda kunskaper om grundläggande IT-komponenter för infrastruktur och applikation
• Erfarenhet av att hålla presentationer och att leda arbetsmöten
• Erfarenhet från arbete inom en större organisation eller myndighet

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 11 november 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Individuell lönesättning
Löneform Enligt överrenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020- 25488
Kontakt
  • Anna Åberg, 010-485 8899
Publicerat 2020-09-01
Sista ansökningsdag 2020-11-11

Takaisin avoimiin työpaikkoihin