Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Har du flera års yrkeserfarenhet av projektledning inom IT eller digitalisering? Just nu söker vi flera projektledare till Projektresursenheten på Migrationsverket i Norrköping.

Hos oss kommer du tillhöra ett prestigelöst och stöttande gäng med en god sammanhållning. Vi är en blandad grupp med olika personligheter och erfarenheter, vilket vi ser är en nyckel till framgång då variationen på projekt är stor. Vi har högt i tak på enheten och hittar även på aktiviteter tillsammans utanför arbetstid.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för att leda projekt och uppdrag med fokus på utveckling av verksamhetsprocesser. Du ansvarar för att metoder följs samt att de aktiviteter som krävs i projektledningsprocessen genomförs. Projekten är oftast IT-relaterade, som till exempel systemutvecklings- eller infrastrukturprojekt, men med fokus på verksamhetsutveckling. I vissa fall förekommer det även arbete i uppdragsform och utredningar.

En del av din roll som projektledare innebär ett mentorskap där du fungerar som ett specialiststöd i just projektledning mot andra enheter. Du leder projektgruppen mot uppsatta projektmål och har kontroll över att projektets tidplan, budget och förväntade resultat uppnås samt rapporterar till beställare och styrgrupp. Den största delen av arbetet utförs i Norrköping, men resor både inom Sverige och utomlands kan förekomma beroende på uppdragets karaktär.

Personliga kompetenser

Som projektledare leder och motiverar du andra och skapar de möjligheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper där du skapar engagemang och delaktighet. Vidare har du en förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Som person är du trygg och stabil samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Krav

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade från tidigare erfarenheter som arbetsgivaren bedömer lämplig för befattningen
 • Flera års arbetslivserfarenhet av projektledning inom IT/digitalisering
 • Flera års erfarenhet och kunskap av projektstyrningsmodeller som XLPM, PROPS, PPS eller motsvarande
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kan bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap

Meriter

 • Erfarenhet av projektledning mot agila utvecklingsteam
 • Erfarenhet av att författa välskrivna och tydliga rapporter till styrgrupper och andra typer av mottagare
 • Erfarenhet av arbete i projekt med inslag av upphandling
 • Erfarenhet av internationellt arbete inom IT-området
 • Certifiering inom projektledning enligt extern standard (ex. PMI, IPMA nivå A-C)

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-10-06. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-31122
Kontakt
 • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
 • Rikard Fransson, Enhetschef, rikard.fransson@migrationsverket.se
Publicerat 2019-09-05
Sista ansökningsdag 2019-10-06

Takaisin avoimiin työpaikkoihin