Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker produktansvarig till systemutvecklingsenheten i Norrköping. En produktansvarig har helhetsansvar kring ett antal tilldelade IT-tjänster. Helhetsansvaret betyder att vara ansvarig för IT-tjänsten under hela dess livscykel och därmed att den uppfyller satta behov från verksamhets- och IT-perspektiv. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker?

På sektionen för IT-utveckling arbetar närmare 200 personer med utveckling av IT-tjänster. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att arbetsleda personer med de nödvändiga kompetenser som krävs för att klara uppgiften; exempelvis systemutvecklare, arkitekter, testare, testledare och kravanalytiker. Därför följer ett ansvar att identifiera och arbeta för att rätt kompetens och kapacitet finns inom IT-tjänstens organisation för att klara uppgiften.
I syfte att informera och uppdatera intressenter till IT-tjänsten ansvarar du för att beskriva och optimera värdet av det som utvecklas. Du visualiserar och är transparent med IT-tjänstens backlog samt rapporterar status gentemot planerad utveckling.
I arbetet ingår även att utveckla våra metoder samt omvärldsbevakning och att delta i så väl nationella som internationella forum.


Personliga kompetenser
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektiv nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra och skapar engagemang och delaktighet. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare kan du snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och se möjligheterna i förändringar. Du har förmågan att arbeta bra med komplexa frågor och analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar samt lösa komplicerade problem.

Krav
•Akademisk utbildning inom systemvetenskap eller datavetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
•Minst 2 års erfarenhet av arbetsledning
•God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
•Tidigare arbetat som Scrums Produktägare
•Erfarenhet av verktygen Jira och Confluence från Atlassian
•Minst 3 års erfarenhet av agila metoder
•Kunskap om metoderna PROPS/XLPM och PM3


Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse


Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se.  Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten är du välkommen att kontakta ansvarig enhetschef på amna.karadza.music@migrationsverket.se.  Det kan ske en viss fördröjning i återkoppling  p.g.a. semester.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 18 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26641
Kontakt
  • Amna Karadza Music, 010-485 7871
Publicerat 2019-07-11
Sista ansökningsdag 2019-08-21

Takaisin avoimiin työpaikkoihin