Operativ verksamhet

Vi söker beslutsfattare till Tillståndsenhet 1 i Umeå. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Vi erbjuder ett ansvarsfullt yrkesliv med fokus på ständiga förbättringar i det dagliga arbetet, samarbete och respekt för människan. Teamet består av teamledare, assistent, beslutsfattare och handläggare. Är du strukturerad och pedagogisk? Då är det kanske dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En viktig del i arbetet är att med god pedagogik kompetensutveckla handläggarna i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Målet är att handläggarna självständigt ska kunna ta beslut rätt, enkelt och snabbt.

Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis. 

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden  för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

Personliga kompetenser
Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Samarbetar bra och är mån om teamkänslan. Relaterar sig till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Krav

 • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
 • Några års erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
 • Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
 • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

 • Erfarenhet av coachande förhållningssätt
 • Erfarenhet av handläggning av utlänningsärenden
 • Arbete i offentlig verksamhet
 • Fullgjort notarietjänst
 • Vi värderar dina personliga kompetenser stort

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetstider: Kontorstider, vissa arbetsresor inom Sverige förekommer
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Umeå
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned. Vill du veta mer om rekryteringsprocessen finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned. 

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 26e oktober 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-23497
Kontakt
 • Malin Norgren, 072-452 58 87
 • Magdalena Lee Sundqvist, 010-203 49 56
Facklig företrädare
 • Emma Haraldson, ST, 010-485 09 55
 • Anna Bell, SACO, 010-203 56 03
Publicerat 2019-10-07
Sista ansökningsdag 2019-10-26

Takaisin avoimiin työpaikkoihin