Operativ verksamhet, Region mitt

Vi söker en migrationshandläggare till Västerås. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. 

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer. Du arbetar även med handläggning av återvändandeärenden, vilket innebär att säkerställa återvändandet för individer med avslagsbeslut. Du samverkar med externa parter. Du arbetar med kundservice i en av våra mest besökta kundreceptioner och föredrar beslut om pass och uppehållstillstånd för besök. 

Personliga kompetenser

Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt samt säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna och producerar egna dokument av hög kvalitet. 

Krav

  • Akademisk examen med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Erfarenhet av professionellt bemötande, ex. från socialt arbete eller myndighetsutövning gentemot enskild
  • Utredningsvana
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service, där du under press behövt vinna förtroende, prioritera och lösa problem samt gärna även hanterat intressekonflikter, kritik och sådant som går kunden emot

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat tom 30 juni 2020
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Västerås 
Tillträde: 1 januari 2019

Vill du veta mer

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 12 oktober 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2018-39275
Kontakt
  • Per Karlsson, Enhetschef, 072-72 26 193
Publicerat 2018-09-28
Sista ansökningsdag 2018-10-12

Takaisin avoimiin työpaikkoihin