Migrationsverket, Operativ verksamhet, Region syd

På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!

Vi söker nu en verksamhetsexpert till Migrationsverkets och region Syds kansli i Malmö. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Regionkansliet utgör ett stöd till sektions- och regionledning. Kansliet arbetar bland annat med verksamhetsplanering, handläggningsordning, tar fram beslutsunderlag, gör utredningar, samordnar rapportering och skriver remissvar till huvudkontoret och verksgemensamma avdelningar. Regionkansliet är ingången för externa och interna frågor, har ett samordnande ansvar för samverkan med andra myndigheter, regioner, kommuner och länsstyrelser.

Vad gör en verksamhetsexpert?
Som verksamhetsexpert arbetar du på strategisk nivå och har ett regionalt förhållningssätt. Du arbetar med flera av Migrationsverkets processer med fokus på mottagande och återvändande. Arbetet sker i nära samarbete med sektionsledningarna och övriga verksamhetsexperter.

Som verksamhetsexpert bereder du frågor till regionledningen och sektionsledningarna och arbetar med planering, samordning, uppföljning, analys och prognoser samt omvärldsbevakning inom området. En del av arbetet består av kvalitativ och kvantitativ uppföljning och analys av verksamhetens resultat och utveckling. I rollen som verksamhetsexpert ingår också att upprätta handlingsplaner, skriva yttranden och remissvar, samt bereda ärenden inför beslut.

Arbetet innebär samverkan med övriga regioner och nationella avdelningar samt att medverka i arbetsgrupper inom området. Även samverkan med externa parter ingår i uppdraget.

Vem är du?
Du är en god representant för Migrationsverket och regionen. Du har ett respektfullt och prestigelöst förhållningssätt och bemötande såväl internt som externt. Du är driven, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att du lever upp till dessa krav. Du har en analytisk förmåga och kan på eget initiativ identifiera frågor som behöver utredas vidare. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang och flexibilitet för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och sätter värde på att arbeta i en miljö där vi arbetar tillsammans för att utföra våra arbetsuppgifter och uppdrag. En viktig egenskap är viljan och förmågan att dela med sig av sin kompetens.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

 Du som söker har:

  • akademisk utbildning med juridisk-, samhällsvetenskaplig- eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet 
  • erfarenhet och god kännedom om Migrationsverkets uppdrag och verksamhet
  • erfarenhet av arbete med analys, metodutveckling, förändringsarbete och uppföljningsarbete 
  • god kommunikativ förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel och Power Point

 

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av samordning och implementering av arbetssätt och metoder
  • erfarenhet och kunskap inom Migrationsverkets arbete med mottagande och/eller återvändande
  • erfarenhet av att stödja chefer och ledningsgrupper
  • erfarenhet från arbete i stab- eller kansliverksamhet inom offentlig förvaltning

Upplysningar:
Anställningsform: vikariat, som längst till och med 31 aug 2025
Arbetstider: kontorsarbetstider
Placering: Malmö
Tillträde: så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Ansökan
Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 16 februari 2024.

 Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2024-1570
Kontakt
  • Anna Bjärenlöv, 076-1022788
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-02-16

Tillbaka till lediga jobb