Migrationsverket, Nationella operativa avdelningen

Vi söker migrationshandläggare till enheten för samordning vidarebosättning i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

På enheten arbetar idag 18 personer med det svenska vidarebosättningsprogrammet. I årets uppdrag ingår att organisera överföringen av 6400 kvotflyktingar till Sverige. För att vi ska lyckas med vårt uppdrag så har vi nära samarbete med UNHCR, IOM (International Organisation for Migration) ambassader och kommuner i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer innebära bland annat att planera och utreda förutsättningar inför överföringar av kvotflyktingar till Sverige. Detta görs tillsammans med IOM, UNHCR, svenska ambassader och kommuner. Arbetet sker även i nära samarbete med vidarebosättningsenheten i Malmö och bosättningsenheten i Umeå.
Du samordnar och stödjer även de team som ska på olika utlandsuppdrag som delegationsuttagningar eller vid videoutredningar, både innan och under uppdraget.
Vidare kommer hantera övrig förekommande administration på enheten som att besvara frågor från bl.a. våra aktörer, samordna resebokningar, upprätta bosättningsunderlag och hålla kontakt med mottagande kommuner. Du är även delaktig och drivande i enhetens ständiga förbättrings- och utvecklingsarbete. Enheten befinner sig i ett förändringsarbete, idag är fortfarande ovan uppgifter de huvudsakliga. Enheten strävar emot att i närtid arbeta mer kunskapsorienterat och utveckla nära och goda relationer med mottagaraktörerna i Sverige. Detta innebär god kommunikativ förmåga och relationsbyggande med exempelvis kommuner, länsstyrelser och Sveriges regioner.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du har även lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Vidare har du helhetssyn och förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser samtidigt till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 
Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter
•Erfarenhet av arbete med vidarebosättnings- och/eller bosättningsfrågor
•Erfarenhet av arbete med samarbetsorganisationer såsom UNHCR, IOM, svenska ambassader och kommuner
•Erfarenhet av professionellt bemötande
•Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
•Erfarenhet av Migrationsverkets ärendehanteringssystem


Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Norrköping
Tillträde: Enligt överrenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 15 september 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-17341
Kontakt
  • Helena Kullberg, 010-485 8256
Publicerat 2021-09-06
Sista ansökningsdag 2021-09-15

Return to job vacancies