2021002163

Vi söker säkerhetshandläggare till förvaret i Kållered/Mölndal. Vid en förvarsenhet placeras frihetsberövade människor som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och som behöver finnas tillgängliga för verkställighet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Arbetet utgår från gällande lagstiftning där rättssäkerhet, värdighet och trygghet är viktigt.

Vi bygger just nu ett nytt större förvar med 114 platser i Mölndal som beräknas vara klart halvårsskiftet 2022. De nya lokalerna blir därmed modernare och mer ändamålsenliga med mycket ny teknisk utrustning som innebär nya arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetshandläggare vid förvaret är du en av två resurser avseende lokalsäkerhetsfrågor för våra gemensamma lokaler. Som säkerhetshandläggare agerar du rådgivare och erbjuder stöd till verksamhetens övriga enheter. För att kunna bidra med detta krävs omvärldsbevakning med nätverkande både inom och utom myndigheten. Du har samordningsansvar för samtliga lokaler vilket bland annat innebär systematiskt brandskyddsarbete, tillträdesskydd, fysiskt skydd i lokaler (lokalskydd), bevakning och larmhantering, säkerhetsriskanalys, säkerhets-, kris- och utrymningsplanering.

Vidare är du enhetens kontaktperson gentemot våra leverantörer av säkerhetssystem, lås/larm/passage, bevakning och brandskydd. Du bidrar till förbättringsarbetet genom att du genomför analyser och uppföljningar inom samtliga områden och planerar åtgärder tillsammans med vår andra säkerhetshandläggare och vår serviceenhet. Du utbildar och ansvarar för informationsspridningen till övriga enheter på förvaret. Du följer upp och åtgärdar eventuella brister utifrån besiktningsprotokoll (gällande säkerhetsteknik) i våra lokaler.

Du ansvarar för att sköta tekniska anläggningar inom säkerhetsområdet samt förvalta och utveckla rutiner inom ditt ansvarsområde. Förvaret i Kållered är en tillfällig arbetsplats då vi just nu bygger ett nytt större förvar i Mölndal som beräknas vara klar för inflytt under hösten 2022. Det nya förvaret kommer innebära en del ny teknik och det krävs att nuvarande säkerhetshandläggare även är involverade i byggprojektet kring det nya förvaret. Säkerhetshandläggarna är direkt underställa sektionschefen.

Personliga kompetenser
Som person har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ändrar snabbt ditt förhållningssätt till rådande situation. Du är relationsskapande och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I din roll ser du till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut i samråd med din kollega. Du är självständig och har mod att agera efter din egen övertygelse. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla parter. Du påminner och följer upp och har lätt för att samarbeta.

Krav

 • Akademisk utbildning med inriktning mot teknisk säkerhet-, risk- eller krishantering eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
 • Erfarenhet av säkerhetsarbete, exempelvis inom lokalsäkerhet och säkerhetsteknik
 • Erfarenhet av kontinuitetsplanering inom säkerhets,- avbrott och krisplan
 • Erfarenhet av ledarskap i svåra situationer.
 • God kunskap om samt erfarenhet av arbete med befintlig lagstiftning inom säkerhetsskyddslag, arbetsmiljölag etc.
 • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort

Meriter

 • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
 • Kunskap om säkerhetsrutiner i låst miljö
 • Erfarenhet av arbete enligt aktivitetsbaserat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete i projektform, med fastighetssäkerhet

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Placeringsort: Kållered
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig sektionschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 20 april 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100*%
Ort Mölndal/Kållered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2021-7133
Kontakt
 • Sara Sjudin, 010-485 54 37
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-20

Return to job vacancies