Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker kravanalytiker till Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Har du den kompetens och de personliga egenskaper vi söker? Då erbjuder vi ett omväxlande och ansvarsfullt arbetsliv med goda utvecklingsmöjligheter, fina kollegor och spännande utmaningar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker kravanalytiker som brinner för att skapa hållbara lösningar för vår verksamhet och som dessutom innebär bra användarupplevelser för våra målgrupper, vilket i sin tur bidrar till att vi uppnår önskade effekter med utvecklings­sats­ningar.
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med UX-designers kartlägga och utvärdera målgruppernas behov. Utifrån den kunskapen, strategiska mål, gällande lagar och förordningar samt tekniska möjligheter formulerar du krav på lösningar.
Du kommer att arbeta tillsammans med olika roller, t ex UX-designer, förvaltningsledare, verksamhetsrepresentanter, och ha ett tätt samarbete med utvecklingsteamen. Du kan arbeta i projektform eller annan uppdragsform. Som kravanalytiker på Migrationsverket är dina användare både sökande och medarbetare inom verksamheten. Därigenom blir du en viktig kugge i myndighetens verksamhetsutveckling. Du behöver vara intresserad av att kontinuerligt diskutera och utvärdera dina egna och andras idéer och problem. Det är därför viktigt att du kan kommunicera din kunskap om målgruppers behov, dina frågeställningar och resultat med intressenter och kollegor.

Personliga kompetenser
Vi vill att du är intresserad av- och har förmåga att förstå andra människors utmaningar och behov samt har en vilja att skapa lösningar som möter dessa. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.  Du arbetar bra med andra människor och kan relatera till  dem på ett lyhört och smidigt sätt.  Du har förmåga att planera för ett strukturerat kravarbete för dig och dina kollegor samt att driva och slutföra dina uppgifter med god kvalité. 

Krav
• Du har en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Exempel på utbildningsinriktning är datavetenskap, systemvetenskap eller kognitionsvetenskap.
• Du har minst 2 års erfarenhet av att planera, leda och genomföra aktiviteter för att kartlägga behov och formulera krav baserat på detta.
• Du har erfarenhet av att arbeta med krav vid agil systemutveckling.
• Du har erfarenhet av informationsmodellering.
• Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriter
• Kunskap inom tjänstedesign och/eller user research
• Erfarenhet av kravställning inför upphandling
• Erfarenhet av att arbeta inom stat eller kommun
• Kunskap om processmodellering

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorstider
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Norrköping
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 28 oktober 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2020-26147
Kontakt
  • Anna-Karin Fällman, 010-485 5120
Publicerat 2020-09-29
Sista ansökningsdag 2020-10-28

Return to job vacancies