Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker nu webbutvecklare till Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen på Migrationsverket i Norrköping. Det är en ansvarsfull roll och utifrån din erfarenhet, kunskap och intresse kan inriktningen på rollen anpassas utifrån dina önskemål. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som webbutvecklare arbetar du i ett team där du tillsammans andra är med och utvecklar Migrationsverkets webbapplikationer. I teamet ingår olika kompetenser såsom kravanalytiker, systemutvecklare och testare.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera och ansvara för systemutvecklingsaktiviteter i projekt och förvaltning. Du deltar i framtagandet av kravspecifikationer samt svarar för att nödvändig dokumentation framställs och uppdateras. Som webbutvecklare ingår även att delta i leveranser av systemstöd, utföra tester, delta i kontakter med verksamhet, förvaltning samt drift och supportorganisation. Du kommer även att ansvara för produktionssatta applikationer, utföra andra uppdrag inom ditt kompetensområde samt omvärldsbevakning inom området.

Du kan komma att svara för en eller flera specialiseringar inom webbutvecklingsområdet. Vid behov kan det även ingå att ta fram IT-arkitekturen i samarbete med kollegor på enheten.

Personliga kompetenser

Du kan fatta beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard. Du styrs av mål- och resultattänkande i såväl prioriteringar, planering och agerande som i ditt arbete.

Krav

  • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet
  • Erfarenhet av webbutveckling där du behärskar HTML5, CSS3, Javascript/Ajax och har erfarenhet av CSS- och Javascriptramverk
  • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

  • Kunskaper om våra övriga utvecklingskomponenter, exempelvis ReactJS, Bootstrap, Web Services, XML, JSon, SQL, Processmotorer, Single Sign on och säkerhetslösningar, Jira, Eclipse, Applets, Spring framework, JBoss AS och Maven
  • Kunskap om SiteVision
  • Erfarenhet av arbetsmetodikerna Scrum och Lean
  • Erfarenhet av WCAG och hur man bygger tillgänglighet webbapplikationer

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-12-01. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-39124
Kontakt
  • Peter Kullman, Enhetschef, peter.kullman@migrationsverket.se
  • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult, sebastian.dejler@randstad.se
Publicerat 2019-11-04
Sista ansökningsdag 2019-12-01

Return to job vacancies