Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Har du erfarenhet inom datacenter och vill arbeta tillsammans med kompetenta kollegor i ett härligt gäng? Just nu söker vi IT-specialist inom datacenter, storage och virtualisering till Teknikutvecklingsenheten på Migrationsverket i Norrköping.

På Teknikutvecklingsenheten kommer du att arbeta med utveckling av Migrationsverkets infrastrukturmiljö och de plattformstjänster vi bygger på den. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten och som en medlem av datacenterteamet kommer du att ansvara för att Migrationsverkets IT-miljö livscykelhanteras och utvecklas för att vara i teknikens framkant.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-specialist arbetar du med att analysera, strukturera, föreslå och implementera den infrastruktur och tjänster som matchar organisationens behov. Du säkerställer att organisationen har rätt IT-infrastruktur för verksamhetens syfte och att de plattformstjänster som erbjuds är relevanta. Du bidrar också tillsammans med våra arkitekter i arbetet med att beskriva och utveckla den infrastrukturella arkitekturen.

Med en övergripande kunskap inom IT och teknik samt djupare kompetens inom infrastruktur, storage, virtualisering och datacenter omsätter du behov från verksamhet och IT till tekniskt hållbara lösningar.

Enheten är uppdelad i fyra kompetensteam och vår infrastruktur- och plattformsmiljö är till stor del standardiserad på världsledande produkter. Vår virtualiserade datacentermiljö består till större delen av produkter från till exempel Dell/EMC, Cisco och VMware. Serverplattformen är till 95% virtualiserad.

Personliga kompetenser

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Krav

 • Relevant högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
 • Flerårig erfarenhet av tekniskt arbete inom lagringstekniker, server och virtualisering
 • Goda kunskaper inom VMware och olika lagringsplattformar
 • Du kan identifiera, analysera och dokumentera funktionella och icke-funktionella krav samt tillämpa dessa för utformning av IT-lösningar
 • Erfarenhet från arbete i större organisationer med krav på hög tillgänglighet
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras

Meriter

 • Erfarenhet av metoder, plattformar och verktyg för Continuous Delivery och DevOps
 • God förmåga att visualisera, kommunicera och motivera framtagna IT-lösningar
 • Erfarenhet av infrastruktur, IT-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift, systemutvecklingsmiljöer eller IT-säkerhetsarbete i Enterprisemiljöer
 • Kunskap inom ITIL
 • Utbildningar och certifieringar inom infrastrukturområdet

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Dejler på sebastian.dejler@randstad.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-10-27. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-33277
Kontakt
 • Sebastian Dejler, Rekryteringskonsult,, sebastian.dejler@randstad.se
 • Fredrik Åsberg, Enhetschef,, fredrik.asberg@migrationsverket.se
Publicerat 2019-09-19
Sista ansökningsdag 2019-10-27

Return to job vacancies