Operativ verksamhet, Region mitt

Vi söker migrationshandläggare till prövningsverksamheten med placering i Uppsala. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då kan vi erbjuda ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utreda, handlägga, granska och besluta eller föredra förslag till beslut i ärenden, vars beslut medför rättslig verkan för enskild person. Med rättslig verkan menas förmån, rättighet eller skyldighet. Delge beslut. Hantera ärendeadministration, akter och handlingar som har kommit in eller upprättats för ärendet.

Möta och samtala med de sökande eller andra intressenter samt lämna information om Migrationsverkets processer. Vägleda och ge service till de sökande och andra intressenter i alla typer av ärenden. Identifiera och hantera eventuella särskilda behov hos de sökande. I förekommande fall hålla samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.
Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Förändrar din inriktning när målen ändras. Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav
• Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
• Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
• God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
• Erfarenhet av professionellt bemötande
• Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde: Oktober-november 2019
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Uppsala

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten kontaktar du enhetschef Åsa Modin på epost, asa.modin@migrationsverket.se

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 30 september 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober - November 2019
Löneform enligt ök
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-26207
Kontakt
  • Ida Hillborg, Rekryteringskonsult, ida.hillborg@studentconsulting.com
  • Åsa Modin, Enhetschef, asa.modin@migrationsverket.se
  • Maria Emtfors, Enhetschef, maria.emtfors@migrationsverket.se
Publicerat 2019-09-20
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Return to job vacancies