Huvudkontor, Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen

Vi söker flertalet BI-utvecklare med inriktning QlikView till BI-teamet på Digitaliserings- och utvecklingsavdelningen i Norrköping. Vill du jobba med BI-utveckling i en storskalig miljö med stor variation på uppdrag? Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker?

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Hos oss gör du skillnad för många människor och bidrar till samhällsnyttan, samtidigt som du får en trygg och stabil anställning. Vi erbjuder dessutom goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som BI-utvecklare kommer du ingå i ett sammansvetsat team med andra BI-utvecklare samt flera andra kompetenser och roller. Din tyngdpunkt kommer ligga på att vidareutveckla och förvalta vår QlikView-lösning. Du kommer att jobba tillsammans med andra datalager- och Qlik-utvecklare i en miljö med QlikView, PostgreSQL, Informix och MS SQL-server (SSIS).

Arbetsuppgifterna består av design av QlikView-applikationer och andra tillämpningar inom Qlik, systemadministration av QlikView-plattformen, modellering och design av Qlik-lösningar som bygger på datalager samt utveckling och underhåll av QlikView-applikationer.

Som BI-utvecklare hos oss får du chansen att bli en viktig del i utvecklingen av Migrationsverkets nya BI-plattform. För att lyckas med detta uppskattar du att tillgängliggöra och visualisera information samt att jobba i agila team. Du jobbar tillsammans med och nära verksamheten inom flera olika delar vilket gör att du får ett helhetsansvar inom området och alla förutsättningar finns för ett framgångsrikt utvecklingsarbete.

Vi söker dig med erfarenhet som vill ha en ansvarsfull och ledande roll inom området men även dig som är i början av din karriär och vill utvecklas inom området. Utifrån din erfarenhet, kunskap och önskemål anpassas rollen för att passa just dig.

Personliga kompetenser

Som person arbetar du bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du förstår numeriska underlag och har lätt för att lösa numeriska uppgifter.

Krav

 • Du har högskoleutbildning inom det tekniska området eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
 • Du har kunskap eller erfarenhet av liknande arbete med QlikView som utvecklare samt har kännedom kring databasmodellering och design av BI-lösningar.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.

Meriter

 • Kunskaper om olika BI-verktyg som Power BI, Cognos, Business Objects, Tableau eller liknande
 • Du har kunskap eller erfarenhet av arbete med QlikView som systemadministratör
 • Erfarenhet av PostgreSQL, Informix och MS SQL-server (SSIS)
 • Du är en Qlik-certifierad QlikView-utvecklare (QlikView Developer)
 • Erfarenhet av arbete på statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete på Migrationsverket
 • Erfarenhet av att arbeta inom större organisationer

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-08-11. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 331-2019-24520
Kontakt
 • Amna Karadza Music, Enhetschef, amna.karadza.music@migrationsverket.se
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Return to job vacancies