Operativ verksamhet, Region öst

Har du den administrativa förmåga och professionella kapacitet vi söker? Vi erbjuder en ansvarsfull och viktig roll i en dynamisk och föränderlig miljö.

Region Öst är en av Migrationsverkets sex regioner med drygt 500 medarbetare. Verksamheten i regionen är bred och omfattar medborgarskap, prövning av olika typer av tillstånd, mottagning, Nationellt servicecenter samt statliga ersättningar. Verksamheten är förlagd till tre orter, Norrköping, Jönköping och Flen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kanslichef ansvarar du för att leda och fördela kansliets arbete på uppdrag av regionchefen och fungerar som en viktig länk mellan regionen och övriga avdelningar. Det innebär bland annat att kansliet stöttar regionchefen och ledningen med underlag för prognosarbete, verksamhetsstatistik samt uppföljning för regionen. Kansliet upprättar också handlingsplaner, remissvar och andra utredningsuppdrag samt bereder ärenden men ansvarar även för det dagliga administrativa stödet. Arbetet präglas av högt tempo, bitvis korta deadlines och en stor variation av uppgifter.

Du, tillsammans med dina medarbetare, spelar en viktig roll som ett nav i verksamheten och samarbetar nära med andra kanslier, enheter och avdelningar inom Migrationsverket men också med externa intressenter. Som kanslichef ansvarar du för att säkerställa att kansliets verksamhet bedrivs med fokus på kvalitet och effektivitet samt att utveckla verksamheten, att stödja medarbetarna i verksamhetsutvecklingen och säkerställa att ett kontinuerligt förbättringsarbete sker.

Du har ett övergripande ansvar för medarbetare, budget och arbetsmiljö inom kansliet. Du rapporterar till regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer Vi söker dig som har flerårig års chefs- och ledarerfarenhet med omvittnad god förmåga att utveckla medarbetare och verksamhet i förändring. Eftersom det är ett tidsbegränsat uppdrag är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i chefsuppdraget och det är ett krav att du har erfarenhet av Migrationsverkets verksamhet.

Du har en akademisk utbildning eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenheter som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen, en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt samt att du har kunskap om förvaltningsrätt och annan tillämplig lagstiftning relevant för rollen.

Personliga egenskaper Vi söker dig som har god ledarskapsförmåga och som kan coacha, motivera och utveckla dina medarbetare.  Du är mål- och resultatorienterad och visar handlingskraft när det gäller att driva frågor framåt. Du bör också ha förmåga att omsätta mål och strategier i konkreta handlingsplaner och planera och strukturera verksamhetens arbete på ett effektivt sätt.  Du har en mycket god administrativ och analytisk förmåga och agerar med helhetssyn och kan leda en verksamhet i förändring.

Som person är du serviceinriktad och självgående. Du är även noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Då dina arbetsuppgifter varierar från dag till dag är det viktigt att du också är flexibel och stresstålig.

Om anställningen:

Placeringsort: Norrköping

Tjänsten är ett vikariat, 2019-11-01 – 2020-06-30

Omfattning, heltid

Kontorsarbetstid med flex

Information om rekryteringsprocessen

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta tf. regionchef Tobias Lundin 010-485 01 46 (from 29 juli 2019). För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsspecialist Linda Alouani Josephson 010-203 47 18 (from 19 augusti 2019).

Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 12 augusti 2019 via vårt rekryteringssystem. Utifrån att det är sommarsemestrar har vi en förlängd ansökningstid. Urval och intervjuer beräknas ske i slutet av augusti 2019.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 november 2019
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2019-24916
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Return to job vacancies