Operativ verksamhet, Region öst

Beskrivning

Vi söker en handläggare till Tillståndsenheten 2, Egna företagare, i Norrköping. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att utreda, handlägga, föredra och fatta beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning. Du kommer att utföra skriftliga utredningar på svenska och engelska, samt arbeta med tillämplig lagstiftning för att kunna skriva beslut. Som handläggare kommer du att göra företagsekonomiska bedömningar och analys av sökandens affärsplaner, avtal samt ekonomiska förutsättningar för företagsetablering i Sverige. Ansökan innehåller bland annat affärsplan, budgetar med underlag samt resultat- och balansrapporter. Du utför även ärenderelaterad administration. Du kommer att arbeta i team och din beredning av ärenden sker i nära samarbete med beslutsfattare. Du ska vidare ge information till sökande och besvara frågor från allmänheten och myndigheter. Du ska medverka i intern och extern information samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten.

Vad vi förväntar oss Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller KY-utbildning med ekonomisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete, samt ekonomiskt arbete inom intern- och externredovisning. Har du erfarenhet av arbete med professionellt bemötande är detta meriterande liksom arbete med krav på god service. Du har goda kunskaper i Officepaketet och kunskaper inom förvaltningsrättsliga ärenden. Du har även god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga kompetenser

Du ska ha god samarbetsförmåga och förhåller dig lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du är även strukturerad och duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt kommunicerar på ett tydligt och smidigt sätt. Vidare löser du numeriska uppgifter snabbt och korrekt.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Tillträde: Omgående
Placering: Norrköping
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned. 

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 3.3.1-2018-47056
Kontakt
  • Ida Hagstein, rekryteringsansvarig, ida.hagstein@studentconsulting.com
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2018-12-06

Return to job vacancies